Uncategorized

Bodegas Lopez de Heredia Viña Tondonia

Klassieke top Rioja, zoals hij 100 jaar geleden al werd gemaakt!

Klassieke top Rioja, zoals hij 100 jaar geleden al werd gemaakt!

Bodegas Lopez de Heredia Viña Tondonia is een echte klassieke bodega uit de Rioja Alta. Hier worden de Rioja’s nog consistent gemaakt zoals het hoort voor Rioja!

De Bodega is al bijna 150 jaar oud en de wijnen worden nu nog steeds gemaakt door dezelfde familie. Alle wijnen worden genoemd naar de wijngaard waar de druiven van afkomstig zijn. De wijnen rijpen uitzonderlijk lang op eikenhout waarvan de tonnen ook door eigen tonneliers worden gemaakt. Verder wordt er nu nog steeds vrijwel 100% met de hand gewerkt op vrijwel dezelfde wijze als 150 jaar geleden. Dat is nog eens traditioneel!

Alle wijnen rijpen uitzonderlijk lang: 3 jaar rijping op vat voor de “Cubillo Crianza” en maar liefst 6 jaar voor de “Vina Tondonia”! Deze laatste is hun meest bekende wijn en is een Fantastische, “échte” Rioja. Na de 6 jaar houtrijping wordt de wijn gebotteld waarna hij nog enkele jaren op fles rijpt voordat de wijn op de markt wordt gebracht.

Deze wijnen kunnen nog lang verder rijpen en hebben niets te maken met de moderne, op Frans eikenhout gerijpte Rioja’s. Onweerstaanbaar lekker en een must voor de klassieke Rioja liefhebber!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *