-25%

Antoxo Godello 2019

8,95

Naast Albariño is ook Godello kenmerkend voor Galicia. Het koele en vochtige klimaat zorgt namelijk voor wijnen met frisse zuren. De Godello druif is dankzij haar bloemige karakter goed in staat om deze zuren in balans te brengen. Wijnmaakster Josefina heeft de smaken van deze Godello nog eens extra aangezet door de wijn vijf maanden ‘sur lie’ te laten rijpen. Dankzij deze methode heeft deze stevige witte wijn een prettig ”vet” mondgevoel.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Galicia

Herkomst

Monterrei, Galicia

Wijnproducent

Antoxo de Galicia

Druivenrassen

Godello

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Heerlijk bij gamba's en gegrilde vissoorten.

2 op voorraad

Beschrijving

Naast Albariño is ook Godello kenmerkend voor Galicia. Het koele en vochtige klimaat zorgt namelijk voor wijnen met frisse zuren. De Godello druif is dankzij haar bloemige karakter goed in staat om deze zuren in balans te brengen. Wijnmaker Josefina heeft de smaken van deze Godello nog eens extra aangezet door de wijn vijf maanden ‘sur lie’ te laten rijpen. Dankzij deze methode heeft deze stevige witte wijn een prettig ”vet” mondgevoel.

Wijnmaakster Josefina is gevestigd in het uiterste noordwesten van Spanje: Galicia! In tegenstelling tot vele andere wijnregio’s in Spanje is het klimaat in Galicia is nat en koel. De zuidelijkste vier inhammen aan de westkust, net boven de Portugal, zijn in de wijnwereld beter bekend als de Rías Baixas (Lage Rivieren). Tot enkele jaren geleden maakte Josefina hier uitsluitend Albariño wijnen. Sinds de aankoop van wijngaarden in Monterrei, op de zuidelijke grens met Portugal, heeft ze zich ook gericht op twee andere Galiciaanse paradepaarden: Godello en Mencía.