-24%
Viña Aromo

Aromo Barrel Selection – The White (Chardonnay) 2018

17,50

Deze Barrel Selection is een selectie van de beste Chardonnay druiven van het domein. Lichtgele kleur met een duidelijke gouden gloed en in de geur komt het rijpe tropische fruit naar voren met banaan in de hoofdrol, gekruide honing en een vleugje van het hout. De smaak is krachtig en vol maar ook fluweel zacht met een subtiele vanille toets.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Chili

Herkomst

DO Maule Valley

Wijnproducent

Viña Aromo

Druivenrassen

Chardonnay

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Als terras en party wijn, bij rijke salades, pittige zachte kaas, gevogelte en vis met een rijke saus.

4 op voorraad

Beschrijving

The White

In 1922 heeft de Franse familie Estansan Viña El Aromo gesticht. Zij hadden al meteen in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had en heeft en prachtige wijnen voort te brenegn. Inmiddels is Viña Aromo nog een van de weinige familiebedrijven in Chili die volledig onafhankelijk is. Wij hebben gekozen met hun wijnen te werken vanwege de fijne kwaliteit en super goede prijzen.

Deze Barrel Selection is een selectie van de beste Chardonnay druiven van het domein. Lichtgele kleur met een duidelijke gouden gloed en in de geur komt het rijpe tropische fruit naar voren met banaan in de hoofdrol, gekruide honing en een vleugje van het hout. De smaak is krachtig en vol maar ook fluweel zacht met een subtiele vanille toets. De finale is lang met telkens het tropisch fruit met de verfijnde en zachte zuren op de voorgrond.
De druiven voor deze wijn komen van de beste wijngaarden. De vinivicatie vond plaats op eikenhouten vaten en heeft daarna nog voor 4 maanden gerijpt op het eigen bezinksel (lie) De totale rijping vond plaats in 30% Frans eiken en 70% Amerikaans eiken. De wijn is slechts heel licht gefilterd.

Over Viña Aromo

De Franse familie Estansen startte dit wijnbedrijf

Viña Aromo beschik over een enorme hoeveelheid eigen wijngaarden (meer dan 300 hectare) en is daarom, als één van de weinige familiebedrijven in Chili altijd in staat om de beste kwaliteit wijn te leveren.

De Franse familie Estansen startte dit wijnbedrijf in 1922 en zij hadden toen al meteen in de gaten dat Maule Valley een flinke potentie had om mooie wijnen voort te brengen. Vanaf 1940 komt het domein in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, de vader van de huidige eigenaren, zij hebben het domein verder laten uitgroeien tot de huidige omvang.

Het langgerekte wijnland Chili is ruim 4000 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is een van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes.