-20%Uitverkocht
Viña Aromo

Aromo Winemaker’s Selection

9,95

Deze Winemaker’s Selection is een speciale blend van Marselan en Carménère. De smaak is bijzonder goed te noemen! Intense donkerrode kleur met in de geur rood fruit confiture, zwarte bessen en iets specerijen. De rijke zachte smaak wordt aangevuld met iets van mocca en koffie, zachte en rijpe taninne en een lange finale. Na de vergisting heeft deze wijn voor 12 maanden gerijpt op 60% Frans eiken en 40% Amerikaans eiken.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Chili

Herkomst

DO Maule Valley

Wijnproducent

Viña Aromo

Druivenrassen

Carménère, Marselan

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Bij licht gekruide en krachtige gerechten, gebakken en gegrild vlees en groente, harde kaas.

Uitverkocht

Categorieën: , , Tags: ,
Over Viña Aromo

De Franse familie Estansen startte dit wijnbedrijf

Viña Aromo beschik over een enorme hoeveelheid eigen wijngaarden (meer dan 300 hectare) en is daarom, als één van de weinige familiebedrijven in Chili altijd in staat om de beste kwaliteit wijn te leveren.

De Franse familie Estansen startte dit wijnbedrijf in 1922 en zij hadden toen al meteen in de gaten dat Maule Valley een flinke potentie had om mooie wijnen voort te brengen. Vanaf 1940 komt het domein in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, de vader van de huidige eigenaren, zij hebben het domein verder laten uitgroeien tot de huidige omvang.

Het langgerekte wijnland Chili is ruim 4000 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is een van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes.