Bodega Tandem

Tandem Ars in Vitro

9,50

Wat een wijn zeg! Een complexe, modern gemaakte wijn met klassieke trekjes. Je ruikt het al meteen als de fles wordt geopend: geuren van tabak, chocolade en leer. De smaak is sensationeel en is zeer goed gestructureerd.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Navarra

Herkomst

DO Navarra

Wijnproducent

Compania Vitivinicola Tandem

Druivenrassen

Merlot, Tempranillo

Serveertemperatuur

18-20 °C

Wijn en gerecht

Deze wijn is perfect bij rundvlees en wild, zoals haas en hert maar ook best lekker bij verschillende harde kazen.

Beschrijving

Ars in Vitro Tinto

Wat een wijn zeg! Een complexe, modern gemaakte wijn met klassieke trekjes. Je ruikt het al meteen als de fles wordt geopend: geuren van tabak, chocolade en leer. De smaak is sensationeel en is zeer goed gestructureerd. Duidelijk aanwezige tannines maar zacht! Echt een klasse wijn, gemaakt van Tempranillo met wat merlot. Indien wat jong is decanteren gewenst.

Na een korte inweking is de wijn gefermenteerd rond 26 graden in RVS. D.m.v. zwaartekracht  (geen overpompen) is de wijn overgeplaatst naar de lager gelegen betonnen cuves. Hier heeft de wijn minimaal 24 maanden gerijpt waarna de wijn is gebotteld (geen houtrijping).

De naam “Ars in Vitro” is latijns en betekent “Kunst in glas (of fles)”. De wijnmakers willen met deze wijn de frisheid en kracht van het relatief koele klimaat van de Yerri vallei in de Navarra tot uiting brengen, zonder aanwezigheid van houttonen.

Over Bodega Tandem

Tandem, gelegen aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella...

Tandem is een eigenzinnige boutique winery uit Navarra, Noord Spanje sinds 2003. Het bedrijf is opgericht en wordt geleid door José Maria Fraile en zijn vrouw Alicia Eyaralar. De naam Tandem betekent "ten slotte" en vertegenwoordigt de wens van Jose en Alicia om hun droom en missie te vervullen. Hun missie is om fantastische wijnen te maken door hard te werken en Tandem aan de top van Navarra te brengen. Ze doen doen dit door niets aan het toeval over te laten en op werkelijk alle fronten, zowel in de wijngaarden als in de kelder, de hoogste kwaliteit te waarborgen.

Tandem heeft vanaf zijn verhoogde positie een prachtig uitzicht op het Yerri dal. Een vruchtbare vallei met een koud klimaat en overvloedige winden die de kwaliteit van de druiven enorm bevorderen. De Yerri Valley ligt in het noorden van Navarra op de noordwestelijke grens. Gelegen tussen Bordeaux en La Rioja, op een steenworp afstand van de Pyreneeën en de Atlantische Oceaan. Door dit micro-klimaat onstaat er een zeer mooie zuurbalans in hun druiven.

De ligging van de kelder is aan de weg naar Santiago de Compostella. Compania Vitivinivola Tandem beschikt over een zeer moderne kelder die is uitgehouwen in een heuvel. Hierdoor blijft de kelder perfect op temperatuur tijdens de warme zomermaanden. Tevens wordt er gebruik gemaakt van zwaartekracht om de wijn over te plaatsen, zodat er niet hoeft te worden overgepompt. Ook dit soort situtaies draagt alleen maar bij aan de kwaliteit!

Ze hanteren een moderne stijl vinificatie met rijping op uitsluitend Franse kwaliteits-eikenhouten vaten van 300 liter. De filosofie van de wijnmaker is om moderne, elegante rode wijnen te maken en dat lukt volgens ons buitengewoon goed! Ze maken diverse blends gebaseerd op Tempranillo, Merlot en Cabernet Sauvignon. De wijnen zijn allemaal zeer verfijnd, mede door hun minimale filtering en lange lagering in betonnen cuves, waarna een aantal wijnen nog een lange tijd op Frans eiken verder rijpen. Zelfs hun basis wijn (In Vitro) heeft een minimale rijping van 24 maanden achter de rug!

Voor nog meer informatie over dit geweldige Spaanse wijnhuis, kijk je op hun mooie website: www.tandem.es