Cartuxa

Cartuxa Pêra-Manca Tinto 2015

445,00

De Pera-Manca Tinto is niet zomaar een wijn, dit is een iconische wijn uit Portugal waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 15e eeuw en verbonden is met de ontdekking van Brazilië door Portugal. De naam Pera-Manca reserveert Eugenio de Almeida uitsluitend voor zeer uitzonderlijke wijnen die alleen maar worden gemaakt in buitengewoon kwalitatieve oogstjaren.

De tinto is een zeer volle en rijke wijn met aroma’s van rijp zwart fruit met hinten van gedroogde paddenstoelen. De smaak is complex, gespierd met stevige tannines waarbij de balans tussen fruit en zuren optimaal is. Hinten van zwart fruit, cacao en zwarte olijven wisselen elkaar af. Uiteindelijk volgt er een zeer lange en rijke afdronk.
De wijn heeft, na een lange vergisting in eikenhouten foeders, gerijpt in eikenhouten vaten voor 18 maanden. Hierna heeft de wijn nog verder gerijpt op fles in de kelders van het Cartuxa klooster voor 36 maanden. En ja, het is geen goedkope wijn maar wel een zeer bijzondere beleving!

Wijnsoort

Wijnstijl

Complex, Droog

Land

Portugal

Streek

Alentejo

Herkomst

Alentejo

Wijnproducent

Cartuxa

Druivenrassen

Aragonês, Trincadeira

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Bij de allermooiste stukken rund, lam en wild met uitgebalanceerde sauzen, paddenstoelen, truffel, rijpe harde kazen.

Beschrijving

De Pera-Manca Tinto is niet zomaar een wijn, dit is een iconische wijn uit Portugal waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 15e eeuw en verbonden is met de ontdekking van Brazilië door Portugal. De naam Pera-Manca reserveert Eugenio de Almeida uitsluitend voor zeer uitzonderlijke wijnen die alleen maar worden gemaakt in buitengewoon kwalitatieve oogstjaren.

De tinto is een zeer volle en rijke wijn met aroma’s van rijp zwart fruit met hinten van gedroogde paddenstoelen. De smaak is complex, gespierd met stevige tannines waarbij de balans tussen fruit en zuren optimaal is. Hinten van zwart fruit, cacao en zwarte olijven wisselen elkaar af. Uiteindelijk volgt er een zeer lange en rijke afdronk.
De wijn heeft, na een lange vergisting in eikenhouten foeders, gerijpt in eikenhouten vaten voor 18 maanden. Hierna heeft de wijn nog verder gerijpt op fles in de kelders van het Cartuxa klooster voor 36 maanden. En ja, het is geen goedkope wijn maar wel een zeer bijzondere beleving!

Over Cartuxa

Cartuxa, een ware ontdekking van het Portugese paradijs...

Het Portugese wijnhuis Cartuxa is inmiddels legendarisch geworden. Cartuxa is vernoemd naar het Kartuizer klooster waarnaast het is gevestigd.
Dat klooster werd ooit aangekocht door de familie De Almeida en is inmiddels weer in handen van de kloosterorde, maar op de landerijen is de oprichter van Cartuxa, Eugénio de Almeida, druiven gaan verbouwen.

En waar de Kartuizer monniken een buitengewoon sober en afgesloten leven leiden, zijn de wijnen van Cartuxa dat allesbehalve. Rijke, volle en door fruit gedomineerde wijnen, die prachtig in balans zijn en nooit log worden. Dat geldt voor het gehele scala wijnen dat van dit wijngoed van 400 hectare komt: van de zeer betaalbare wijnen voor elke dag tot de iconische Pêra Manca. Cartuxa is een welkome aanvulling in ons assortiment en laat zien waarom Portugal zo'n buitengewoon mooi wijnland is!