Château Thivin

Château Thivin Côte de Brouilly “Les 7 Vignes”

21,95

Deze fraaie Cru du Beaujolais heeft een heldere kersenrode kleur. In de zuivere geur zijn bosvruchten en aardbei herkenbaar. Lekkere sappige en fruitige aanzet en een licht pepertje in de afdronk. De elegante wijn is direct in balans en heeft mooie zuren. de wijn is gemaakt van (natuurlijk) Gamay met toevoeging van een klein beetje Chardonnay voor de finesse.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Fruitig

Land

Frankrijk

Streek

Beaujolais

Gebied

AC Côtes de Brouilly

Wijnproducent

Château Thivin

Druivenrassen

Chardonnay, Gamay Noir

Serveertemperatuur

15-17 °C

Wijn en gerecht

Lekker bij vleesgerechten en niet te zwaar wild.

Beschrijving

Deze fraaie Cru du Beaujolais heeft een heldere kersenrode kleur. In de zuivere geur zijn bosvruchten en aardbei herkenbaar. Lekkere sappige en fruitige aanzet en een licht pepertje in de afdronk. De elegante wijn is direct in balans en heeft mooie zuren.

De druiven zijn geheel met de hand geplukt en daarna traditioneel vergist (macération carbonique) en gerijpt in grote houten fouders van wel 100 jaar oud, gedurende 6 tot 8 maanden. Volle wijn, soepel en tegelijk krachtig en stoer. De ‘les sept vignes’ is een wijn die is samengesteld uit apart vergist fruit van zeven wijngaarden: Clos Bertrand, La Chapelle, Les Griottes, Godefroy, L’Héronde, Henri en Les Fournelles. Tevens is de wijn gemaakt van (natuurlijk) Gamay met toevoeging van een klein beetje Chardonnay voor de finesse.

De wijnstokken zijn geplant op de heuvel van Mont Brouilly, waar ook gras en andere natuurlijke vegetatie te vinden is. In deze blend zijn druiven van al de 7 percelen van de Côte de Brouilly verwerkt. Elk van deze percelen onderscheidt zich door de oriëntatie of ligging op de helling en elk heeft zijn aandeel in de complexiteit naar deze cuvée.