Nieuw

Exedra Amphora Blanca

15,95

Deze fraaie wijn is mineraal, fris met aroma’s van honing en citrus en is vergist en heeft gerijpt (4 maanden) in terracotta amforen. De wijn is gemaakt van ‘Single Vineyard’ Garnatxa Blanca, dus geen blend van verschillende percelen. De wijngaard is relatief hoog gelegen (700 meter) en bestaat voornamelijk uit kalkgronden. Hierdoor is het fruit in deze Garnaxta Blanca niet overheersend, maar mooi in balans met mineralen en frisse zuren. Puiggí maakt slechts een beperkt aantal flessen per oogst, waarvan er maar 1200 bestemd zijn voor de Nederlandse markt.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Catalunya

Wijnproducent

Bodegas Puiggròs

Druivenrassen

Garnacha Blanca

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Fantastisch bij zowel gegrilde als gerokte visgerechten. Ook perfect bij gamba's, Coquilles en kreeft.

Categorieën: , , Tags: , , ,
Beschrijving

Deze fraaie wijn is mineraal, fris met aroma’s van honing en citrus en is vergist en heeft gerijpt (4 maanden) in terracotta amforen. De wijn is gemaakt van ‘Single Vineyard’ Garnatxa Blanca, dus geen blend van verschillende percelen. De wijngaard is relatief hoog gelegen (700 meter) en bestaat voornamelijk uit kalkgronden. Hierdoor is het fruit in deze Garnaxta Blanca niet overheersend, maar mooi in balans met mineralen en frisse zuren. Puiggí maakt slechts een beperkt aantal flessen per oogst, waarvan er maar 1200 bestemd zijn voor de Nederlandse markt.

Wijnmaker Josep is een trotse Catalaan, bijgenaamd ‘Puiggí’ naar zijn geboorteplaats. Enkele jaren geleden ging hij alleen door met de familie Bodega en moest hij op zoek naar een nieuwe plek om van zijn druiven wijn te maken. Een kleine aanpassing voor Puiggí, want zijn wijnen worden niet ‘gemaakt’ in de bodega. Zijn filosofie is er een van minimale interventies, zowel in de wijngaard als in de bodega. Hij maakt pure wijnen die de natuurlijke en klimatologische omgeving van zijn wijngaard vertegenwoordigen. Zijn Exedra wijnen rijpen daarom niet op houten vaten, maar op amforen. Dankzij deze methode blijven de wijnen fris en krijgen ze een goede structuur. “Wijn wordt gemaakt in de wijngaard en niet in de Bodega”, aldus Puiggí.