Nieuw

Exedra Amphora Negre

15,95

De Exedra Negre heeft haar complexiteit niet te danken aan ingewikkelde vinificatiemethoden. Sterker nog, de wijn wordt voornamelijk gekarakteriseerd door het ontbreken van interventies. Zo heeft de wijn géén houtrijping gehad, is er géén gebruik gemaakt toegevoegde gisten en is de wijn ongefilterd de fles in gegaan. De zuivere, aardse, tonen heeft deze wijn te danken aan zowel vergisting als rijping (van 10 maanden) op terracotta amforen. Het is een frisse rode wijn met veel diepgang, zonder het overweldigende fruit van de Garnatxa.

Van deze wijn zijn slechts 1200 flessen beschikbaar.

 

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Catalunya

Wijnproducent

Bodegas Puiggròs

Druivenrassen

Garnacha

Serveertemperatuur

15-17 °C

Wijn en gerecht

Perfect bij wild, stoofpotjes, pasta's, rijst en gerijpte kazen.

Categorieën: , , Tags: , , ,
Beschrijving

De Exedra Negre heeft haar complexiteit niet te danken aan ingewikkelde vinificatiemethoden. Sterker nog, de wijn wordt voornamelijk gekarakteriseerd door het ontbreken van interventies. Zo heeft de wijn géén houtrijping gehad, is er géén gebruik gemaakt toegevoegde gisten en is de wijn ongefilterd de fles in gegaan. De zuivere, aardse, tonen heeft deze wijn te danken aan zowel vergisting als rijping (van 10 maanden) op terracotta amforen. Het is een frisse rode wijn met veel diepgang, zonder het overweldigende fruit van de Garnatxa.

Van deze wijn zijn slechts 1200 flessen beschikbaar.

Wijnmaker Josep is een trotse Catalaan, bijgenaamd ‘Puiggí’ naar zijn geboorteplaats. Enkele jaren geleden ging hij alleen door met de familie Bodega en moest hij op zoek naar een nieuwe plek om van zijn druiven wijn te maken. Een kleine aanpassing voor Puiggí, want zijn wijnen worden niet ‘gemaakt’ in de bodega. Zijn filosofie is er een van minimale interventies, zowel in de wijngaard als in de bodega. Hij maakt pure wijnen die de natuurlijke en klimatologische omgeving van zijn wijngaard vertegenwoordigen. Zijn Exedra wijnen rijpen daarom niet op houten vaten, maar op amforen. Dankzij deze methode blijven de wijnen fris en krijgen ze een goede structuur. “Wijn wordt gemaakt in de wijngaard en niet in de Bodega”, aldus Puiggí.