Escorihuela Gascon

Familia Gascón Chardonnay

9,95

Familia Gascón is een betaalbare serie van Argentijns wijnhuis Escorihuela Gascon. De serie bevat kwalitatieve instapwijnen, dus ideaal voor iemand die kennis wil maken met Familie Gascón. Deze Chardonnay, met zijn lichtgele kleur, heeft delicate gouden accenten. Daarnaast heeft de wijn aroma’s van tropisch fruit, limoen, peer, abrikoos en een vleugje honing; wat typisch is voor jonge Chardonnays. Deze Chardonnay is fris, met een ronde afwerking. Deze wijn is uitstekend te combineren met vette vis, groentesalades, kaas en tapas. Voor gedurende 4 maanden heeft de wijn gerijpt in 70% Frans eiken.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Vol

Land

Argentinië

Herkomst

Agrelo

Wijnproducent

Escorihuela Gascon

Druivenrassen

Chardonnay

Serveertemperatuur

10 – 12 °C

Wijn en gerecht

Vette vis, groentesalades, kaas & tapas.

Beschrijving

Familia Gascón is een betaalbare serie van Argentijns wijnhuis Escorihuela Gascon. De serie bevat kwalitatieve instapwijnen, dus ideaal voor iemand die kennis wil maken met Familie Gascón. Deze Chardonnay, met zijn lichtgele kleur, heeft delicate gouden accenten. Daarnaast heeft de wijn aroma’s van tropisch fruit, limoen, peer, abrikoos en een vleugje honing; wat typisch is voor jonge Chardonnay’s. Deze Chardonnay is fris, met een ronde afwerking. Deze wijn is uitstekend te combineren met vette vis, groentesalades, kaas en tapas. Voor gedurende 4 maanden heeft de wijn gerijpt in 70% Frans eiken.

Over Escorihuela Gascon

Argentijnse topwijnmaker sinds 1884

Bodegas Escorihuela Gascon is de oudste wijnproducent van Argentinië. Dit wijnhuis is opgericht door Don Miguel Escorihuela Gascon. In 1880 emigreerde Gascon van Aragon (Spanje) naar Argentinië. Hij kwam in Mendoza terecht waar het hem lukte om 17 ha. land te kopen. Hij legde daar een wijngaard aan en Bodegas Escorihuela werd in 1884 een feit.

Don Miguel werd een grote naam in Argentinië en zijn wijnen behoren heden ten dage nog steeds tot de top van Argentinië. Hoogstwaarschijnlijk is daarom een mooie Malbec naar hem vernoemd. Bodegas Escorihuela was de eerste wijnproducent die in 1940 een 100% botteling van Malbec op de markt bracht. Daarnaast bezit Bodegas Escorihuela ook de oudste Viognier wijngaard van Argentinië. Momenteel staat Ernesto Catena aan het roer van dit prachtige wijnhuis.

Wijnkoperij Steinz levert de wijnen van Gascon met het 1884 label. Dit zijn speciale wijnen omdat die gerijpt zijn op Franse en Amerikaanse eiken. Daarnaast zijn deze wijnen expressief, karaktervol en sterk geconcentreerd. De visie van Wijnkoperij Steinz is passie & kwaliteit voor een eerlijke prijs! Daarom zijn de wijnen van Bodegas Escorihuela Gascon een aanvulling op ons uitgebreide aanbod genietwijnen. Deze topwijnmaker heeft passie voor het product en kwaliteit staat hoog in het vaandel, en dat proef je terug.