Back
Home » Wijnwinkel » Wijnen » Domaine de l’Herbe Sainte Harmonie Pinot Noir Barrique 2016
-20%
Domaine de l’Herbe Sainte

Domaine de l’Herbe Sainte Harmonie Pinot Noir Barrique 2016

9,95 7,95

Pinot Noir liefhebbers opgelet! Dit is een zeer betaalbare topper! Deze Pinot Noir heeft na de oogst een liefdevolle behandeling gehad en heeft na het fermenteren een rijping van 8 maanden gehad op 100% Frans eiken. Het resultaat mag er wezen zeg! Bijzonder zacht van smaak met mooie houtonen die niet overdreven aanwezig zijn waardoor de wijn een fraaie balans heeft.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc – Roussilon

Gebied

IGP d'Oc, Languedoc

Wijnproducent

Domaine de l’Herbe Sainte

Druivenrassen

Pinot Noir

Serveertemperatuur

15-17 °C

Wijn en gerecht

Zachte kazen, maaltijdsalades maar ook gegrilde vissoorten.

3 op voorraad

Over Domaine de l’Herbe Sainte

Heilig Kruid

De letterlijke vertaling van "Herbe Sainte" is "Heilig Kruid", een verzamelnaam voor kruiden en planten die een geneeskrachtige werking hebben, zoals lavendel, rozemarijn en citronella. Deze kruiden zijn onderdeel van de zogenaamde natuurlijke "garrigue" die vaak voorkomt in Zuid Frankrijk. De wijngaarden van Domaine de l’Herbe Sainte liggen hier tussenin en het opvallende is dat je dat ook echt terug proeft in de wijnen! Zelfs de Chardonnay is veel kruidiger dan normaal.

Het domein wordt geleid door de familie Greuzard. Deze van oorsprong Bourgondische familie is in de jaren 80 neergestreken in het gehuchtje Mirepeisset. Sinds deze tijd maken zij geweldig mooie wijnen, vol kruidigheid en smaak. Ze produceren hun prachtige wijnen middels duurzame teelt.

Wij bieden u een fors deel van hun wijnen, die eigenlijk allemaal gemaakt zijn van 1 enkele druivensoort (monocepage), waarbij de meest bekende soorten wel zijn vertegenwoordigt, zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Melot, Sauvignon Blanc en Pinot Noir maar ook Viognier en Malbec. Allemaal prachtige wijnen die zeer goed de oorspronkelijke smaak van de druif weergeven!

Naast de niet houtgerijpte wijnen maken ze een hele mooie houtgerijpte Pinot Noir en Chardonnay. Beiden voor 8 maanden gerijpt op Frans eikenhout met een fantastisch resultaat!