Uitverkocht
Cave Gallician

Cave Gallician Gris Rosé

8,50

Dit is wel het paradepaardje in de cépage-lijn van Cave Gallician! Een prachtige Gris-rosé gemaakt van 100% Grenache Gris. Echt iets bijzonders. Een staaltje vakmanschap van de wijnboer! De schilweking is zo afgestemd dat de kleur zo licht mogelijk is, maar met de meeste smaak! Nog steeds de lichtste rosé in Nederland met de meeste smaak!

Prachtige kleur voor een Gris Rosé. Bijna witte wijn maar met een zweem van roze erin. Heerlijk fris en fruitig van smaak met een beetje kruidigheid. In de neus veel rood fruit. Een heerlijke droge, fruitige wijn.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc

Gebied

IGP d'Oc, Languedoc

Wijnproducent

Cave Gallician

Druivenrassen

Grenache Gris

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Als aperitief op een mooie zomerdag, maar ook in de winter misstaat deze wijn niet in uw glas! Erg lekker bij visgerechten of salade Niçoise en pittige gerechten. Deze wijn past overal bij!

Uitverkocht

Over Cave Gallician

Cave Gallician maakt wijn op een verantwoorde en duurzame manier.

Cave Gallician is een coöperatie die in 1951 is opgericht door een aantal kleine wijnboeren die hun krachten en kennis hebben gebundeld. Sindsdien is Cave Gallician gespecialiseerd in wijnen van de regio Costières die tussen de Camargue en de stad Nîmes in ligt. Hun wijnen geven een prima beeld van het terroir en het klimaat dat daar heerst. Het gebied bij de stad Nîmes kenmerkt zich door sterk ijzerhoudende grond met veel rolkeien en kiezels. Deze grond vindt men ook tegen de Camargue aan. Daartussen is een iets hoger gelegen gebied waar mergel en terrassen met kiezels overheersen.

Cave Gallician maakt wijn op een verantwoorde en duurzame manier. Zij bieden een uiteenlopend gamma, van Vin de Pays du Gard, IGP d’ Oc wijnen tot aan AOC Costières de Nîmes.