-29%Uitverkocht
Bodega Tandem

Tandem Inmacula

9,95

Deze Inmacula is een mooie Spaanse wijn. Een prachtige goudgele kleur met verfijnde aroma’s van abrikoos, peer en witte bloemen. De smaak is zacht en expressief die lang blijft aanhouden. Niet voor niets heeft deze wijn veel goede scores behaald (Peñín en Wine Advocate).

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Navarra

Herkomst

DO Navarra

Wijnproducent

Compania Vitivinicola Tandem

Druivenrassen

Viognier, Viura

Serveertemperatuur

9-11 °C

Wijn en gerecht

Heerlijk bij allerlei visgerechten en zeevruchten. Te gek bij Gamba's en Langoustines.

Bijzonderheden

90 punten Wine Advocate
90 punten Wine & Spirits
90 punten Stephen Tanzer
91 punten Guía Peñín

Uitverkocht

Beschrijving

Inmacula

Inmacula betekent “zonder smet” en dat kan je ook zeker zeggen van deze prachtige witte top Spanjaard! Dit is een een heerlijke witte wijn, gemaakt van Viura en Viognier druiven uit Navarra, Noord Spanje. Na een korte inweking van de druiven wordt de most overgebracht in eikenhouten vaten van 300 liter waar de wijn verder fermenteert. Na de gisting wordt er gestart met een dagelijkse battonnage, een proces waarbij de wijn met het bezinksel wordt gemengd om hierdoor meer smaak en concentratie aan de wijn toe te voegen. De rijping in eikenhouten vaten voor 3 maanden.

Je proeft meteen dat dit een zeer mooie wijn is! Een prachtige goudgele kleur met verfijnde aroma’s van abrikoos, peer en witte bloemen. De smaak is zacht en expressief die lang blijft aanhouden. Niet voor niets heeft deze wijn veel goede scores behaald (Peñín en Wine Advocate)..

Over Bodega Tandem

Tandem, gelegen aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella...

Tandem is een eigenzinnige boutique winery uit Navarra, Noord Spanje sinds 2003. Het bedrijf is opgericht en wordt geleid door José Maria Fraile en zijn vrouw Alicia Eyaralar. De naam Tandem betekent "ten slotte" en vertegenwoordigt de wens van Jose en Alicia om hun droom en missie te vervullen. Hun missie is om fantastische wijnen te maken door hard te werken en Tandem aan de top van Navarra te brengen. Ze doen doen dit door niets aan het toeval over te laten en op werkelijk alle fronten, zowel in de wijngaarden als in de kelder, de hoogste kwaliteit te waarborgen.

Tandem heeft vanaf zijn verhoogde positie een prachtig uitzicht op het Yerri dal. Een vruchtbare vallei met een koud klimaat en overvloedige winden die de kwaliteit van de druiven enorm bevorderen. De Yerri Valley ligt in het noorden van Navarra op de noordwestelijke grens. Gelegen tussen Bordeaux en La Rioja, op een steenworp afstand van de Pyreneeën en de Atlantische Oceaan. Door dit micro-klimaat onstaat er een zeer mooie zuurbalans in hun druiven.

De ligging van de kelder is aan de weg naar Santiago de Compostella. Compania Vitivinivola Tandem beschikt over een zeer moderne kelder die is uitgehouwen in een heuvel. Hierdoor blijft de kelder perfect op temperatuur tijdens de warme zomermaanden. Tevens wordt er gebruik gemaakt van zwaartekracht om de wijn over te plaatsen, zodat er niet hoeft te worden overgepompt. Ook dit soort situtaies draagt alleen maar bij aan de kwaliteit!

Ze hanteren een moderne stijl vinificatie met rijping op uitsluitend Franse kwaliteits-eikenhouten vaten van 300 liter. De filosofie van de wijnmaker is om moderne, elegante rode wijnen te maken en dat lukt volgens ons buitengewoon goed! Ze maken diverse blends gebaseerd op Tempranillo, Merlot en Cabernet Sauvignon. De wijnen zijn allemaal zeer verfijnd, mede door hun minimale filtering en lange lagering in betonnen cuves, waarna een aantal wijnen nog een lange tijd op Frans eiken verder rijpen. Zelfs hun basis wijn (In Vitro) heeft een minimale rijping van 24 maanden achter de rug!

Voor nog meer informatie over dit geweldige Spaanse wijnhuis, kijk je op hun mooie website: www.tandem.es