-17%
Domaine Lafage

Lafage Authentique 2019

9,95

De Authentique van Domaine Lafage heeft een diepe granaatrode kleur. De wijn heeft een mooie neus van rood fruit en een fijne intensiteit en frisheid. De gulle smaak is soepel en vol van smaak met behoud van frisheid. De tannines zijn heerlijk zacht en de afdronk heeft een goede lengte. Elke slok doet je verlangen naar een nieuwe. De Authentique is een van de meest verkochte wijnen van dit wijnhuis en is gemaakt van autentieke druivensoorten uit de streek. De gemiddelde leeftijd van de stokken is ca. 35 jaar.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc – Roussilon

Herkomst

Roussilon

Wijnproducent

Domaine Lafage

Druivenrassen

Carignan, Grenache, Syrah

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Rood vlees, kruidige gerechten en stoofpotjes, wild

17 op voorraad

Beschrijving

De Authentique van Domaine Lafage heeft een diepe granaatrode kleur. De wijn heeft een mooie neus van rood fruit en een fijne intensiteit en frisheid. De gulle smaak is soepel en vol van smaak met behoud van frisheid. De tannines zijn heerlijk zacht en de afdronk heeft een goede lengte. Elke slok doet je verlangen naar een nieuwe. De Authentique is een van de meest verkochte wijnen van dit wijnhuis en is gemaakt van authentieke druivensoorten uit de streek. De gemiddelde leeftijd van de stokken is ca. 35 jaar.

Over Domaine Lafage

Zuid-Franse passie en kwaliteit

Diep in Zuid-Frankrijk ligt Domaine Lafage. Lafage is vijftiende-eeuws wijnhuis dat zich schuilhoudt tussen de Mediterrannee en de imposante Pyreneeën. Het wijnhuis heeft wijngaarden van 140 hectares. En de druivenstruiken rusten op arme bodems van leisteen en kalk. Lafage wordt nu gerund door de zesde generatie wijnmakers, echtpaar Jean-Marc Lafage en Eliane Lafage.

Jean-Marc Lafage

Jean-Marc is bij vele wijnproducenten over de hele wereld werkzaam geweest. Hierna is hij weer teruggekeerd naar zijn ouderlijke wijnhuis: Domaine Lafage. De ervaringen die Jean-Marc heeft opgedaan over de hele wereld, kon hij nu eindelijk in de praktijk toepassen. In de loop der jaren heeft Jean-Marc er bijzondere wijngaarden bijgekocht. Al die wijngaarden hebben hun eigen identiteit en kenmerken.

Medailles

Elk jaar slepen Jean-Marc en zijn vrouw Eliane internationale medailles en prijzen in de wacht. Vooral in 2011 waren zij succesvol, omdat ze in dit jaar wel drie keer de 'Saint Bacchus'-prijs hebben ontvangen. De Saint-Bacchus is een prestigieuze uit de regio van het wijnhuis: de Roussillon.

Bekijk de website van Domaine Lafage voor meer informatie.

Lafage wijn
Lafage Franse wijn
Lafage wijn