Domaine Lafage

Lafage Cayrol

12,50

Deze Carignan komt uit het hart van de Franse Roussilon, uit de Agly-vallei. De Carignan is expressief en sterk geconcentreerd. Deze Cayrol heeft intense aroma’s van bramen en bosbessen met een vleugje peper. De tannines zijn soepel. De smaak is intens. Harmonieus. Diep.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc – Roussilon

Herkomst

Roussilon, Agly-vallei

Wijnproducent

Domaine Lafage

Druivenrassen

Carignan

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Tapas, gegrild vlees.

Over Domaine Lafage

Zuid-Franse passie en kwaliteit

Diep in Zuid-Frankrijk ligt Domaine Lafage. Lafage is vijftiende-eeuws wijnhuis dat zich schuilhoudt tussen de Mediterrannee en de imposante Pyreneeën. Het wijnhuis heeft wijngaarden van 140 hectares. En de druivenstruiken rusten op arme bodems van leisteen en kalk. Lafage wordt nu gerund door de zesde generatie wijnmakers, echtpaar Jean-Marc Lafage en Eliane Lafage.

Jean-Marc Lafage

Jean-Marc is bij vele wijnproducenten over de hele wereld werkzaam geweest. Hierna is hij weer teruggekeerd naar zijn ouderlijke wijnhuis: Domaine Lafage. De ervaringen die Jean-Marc heeft opgedaan over de hele wereld, kon hij nu eindelijk in de praktijk toepassen. In de loop der jaren heeft Jean-Marc er bijzondere wijngaarden bijgekocht. Al die wijngaarden hebben hun eigen identiteit en kenmerken.

Medailles

Elk jaar slepen Jean-Marc en zijn vrouw Eliane internationale medailles en prijzen in de wacht. Vooral in 2011 waren zij succesvol, omdat ze in dit jaar wel drie keer de 'Saint Bacchus'-prijs hebben ontvangen. De Saint-Bacchus is een prestigieuze uit de regio van het wijnhuis: de Roussillon.

Bekijk de website van Domaine Lafage voor meer informatie.

Lafage wijn
Lafage Franse wijn
Lafage wijn