-20%
Domaine Lafage

Lafage La Caumette 2017

23,95

De La Caumette is een volle rode blend van drie soorten druiven. De wijn heeft fantastische aroma’s en een dieprode kleur. In de neus heeft La Caumette geuren van drop en donker fruit, en in de smaak komt het donker fruit terug in combinatie met een vleugje vanille. Als laatste heeft deze wijn een lange en mooie afdronk. Dit is een topwijn van Domaine Lafage, want het is een wijn met proefbare passie & kwaliteit!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc – Roussilon

Herkomst

Roussilon, Agly-vallei

Wijnproducent

Domaine Lafage

Druivenrassen

Carignan, Grenache Noir, Mourvèdre

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Rood vlees & harde kazen.

Bijzonderheden

94 Parker Punten

2 op voorraad

Over Domaine Lafage

Zuid-Franse passie en kwaliteit

Diep in Zuid-Frankrijk ligt Domaine Lafage. Lafage is vijftiende-eeuws wijnhuis dat zich schuilhoudt tussen de Mediterrannee en de imposante Pyreneeën. Het wijnhuis heeft wijngaarden van 140 hectares. En de druivenstruiken rusten op arme bodems van leisteen en kalk. Lafage wordt nu gerund door de zesde generatie wijnmakers, echtpaar Jean-Marc Lafage en Eliane Lafage.

Jean-Marc Lafage

Jean-Marc is bij vele wijnproducenten over de hele wereld werkzaam geweest. Hierna is hij weer teruggekeerd naar zijn ouderlijke wijnhuis: Domaine Lafage. De ervaringen die Jean-Marc heeft opgedaan over de hele wereld, kon hij nu eindelijk in de praktijk toepassen. In de loop der jaren heeft Jean-Marc er bijzondere wijngaarden bijgekocht. Al die wijngaarden hebben hun eigen identiteit en kenmerken.

Medailles

Elk jaar slepen Jean-Marc en zijn vrouw Eliane internationale medailles en prijzen in de wacht. Vooral in 2011 waren zij succesvol, omdat ze in dit jaar wel drie keer de 'Saint Bacchus'-prijs hebben ontvangen. De Saint-Bacchus is een prestigieuze uit de regio van het wijnhuis: de Roussillon.

Bekijk de website van Domaine Lafage voor meer informatie.

Lafage wijn
Lafage Franse wijn
Lafage wijn