Le Ragose

Le Ragose – Valpolicella Classico

17,95

Deze Valpolicella hoort echt bij de top uit Valpolicella. Gewone Valpolicella wordt gemaakt van verse druiven, in tegenstelling tot Ripasso en Amarone. De wijn is jong al snel op dronk en is een genot om te drinken. De kleur is briljant robijnrood en heeft een heerlijke, frisse kersengeur. De smaak is fruitig en evenwichtig en geeft je puur wijnplezier.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Fruitig

Land

Italië

Streek

Veneto

Herkomst

Valpolicella

Wijnproducent

Le Ragose

Druivenrassen

Corvina, Corvinone, Rondinella

Serveertemperatuur

16-18°C

Beschrijving

Deze Valpolicella hoort echt bij de top uit Valpolicella. Gewone Valpolicella wordt gemaakt van verse druiven, in tegenstelling tot Ripasso en Amarone. De wijn is jong al snel op dronk en is een genot om te drinken. De kleur is briljant robijnrood en heeft een heerlijke, frisse kersengeur. De smaak is fruitig en evenwichtig en geeft je puur wijnplezier.

Ten noorden van Verona, in de stad Negrar, op het hoogste punt van de Valpolicella zone, kijkt het landgoed Le Ragose uit over zachte, weelderige groene heuvels. In 1969 kochten Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het landgoed Le Ragose van 70 hectare, dat verlaten was. Erkennend dat veel uitstekende wijngaarden zijn verlaten ten gunste van gemakkelijker te bewerken plaatsen op de vlakten, herplantte ze de wijngaarden van Le Ragose en begonnen Amarone en Valpolicella op een zo natuurlijk mogelijke manier te maken. Momenteel wordt het familiebedrijf geleid door hun zonen Paolo en Marco Galli, die op een duurzame wijze fantastische Amarone, Ripasso en Valpolicella Classico maken.