Uitverkocht
Bodega Tandem

Tandem Macula

19,50

Zeer complexe wijn van hoge kwaliteit! Na openen komt er direct een waanzinnig lekkere geur op je af die al prijsgeeft dat je een heerlijk geniet moment tegemoet gaat! Geurige toast met wat rokerige reflecties.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Navarra

Herkomst

DO Navarra

Wijnproducent

Compania Vitivinicola Tandem

Druivenrassen

Cabernet Sauvignon, Merlot

Serveertemperatuur

18-20 °C

Wijn en gerecht

Heerlijk bij rood vlees en stoofpotten. Ook lekker bij pittige kazen.

Uitverkocht

Beschrijving

Macula

Zeer complexe wijn van hoge kwaliteit! Na openen komt er direct een waanzinnig lekkere geur op je af die al prijsgeeft dat je een heerlijk geniet moment tegemoet gaat! Geurige toast met wat rokerige reflecties. De smaak is zeer intens en fluwelig met lekker dik rijp, zwart fruit. De wijn is stevig maar o zo fijn!

Na een korte inweking is de wijn gefermenteerd rond 31 graden in RVS cuves. D.m.v. zwaartekracht (geen overpompen) is de wijn overgeplaatst naar de lager gelegen betonnen cuves. Hier heeft de wijn minimaal 24 maanden gerijpt waarna de wijn is overgebracht naar Franse eikenhouten vaten van 300 liter. Hierin heeft de wijn nog een rijping gehad van maar liefst 26 maanden waarna de botteling met minimale filtering heeft plaatsgevonden.

Macula is latijns voor betekent “vlek” of “teken”. We vatten dit op als onuitwisbaar geheugen of envergetelijke sensatie. De macula is de kleine centrale plek in het netvlies, waardoor we duidelijk kunnen zien. Mácula is een krachtige, geconcentreerde, mannelijke wijn van goede lengte.

Over Bodega Tandem

Tandem, gelegen aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella...

Tandem is een eigenzinnige boutique winery uit Navarra, Noord Spanje sinds 2003. Het bedrijf is opgericht en wordt geleid door José Maria Fraile en zijn vrouw Alicia Eyaralar. De naam Tandem betekent "ten slotte" en vertegenwoordigt de wens van Jose en Alicia om hun droom en missie te vervullen. Hun missie is om fantastische wijnen te maken door hard te werken en Tandem aan de top van Navarra te brengen. Ze doen doen dit door niets aan het toeval over te laten en op werkelijk alle fronten, zowel in de wijngaarden als in de kelder, de hoogste kwaliteit te waarborgen.

Tandem heeft vanaf zijn verhoogde positie een prachtig uitzicht op het Yerri dal. Een vruchtbare vallei met een koud klimaat en overvloedige winden die de kwaliteit van de druiven enorm bevorderen. De Yerri Valley ligt in het noorden van Navarra op de noordwestelijke grens. Gelegen tussen Bordeaux en La Rioja, op een steenworp afstand van de Pyreneeën en de Atlantische Oceaan. Door dit micro-klimaat onstaat er een zeer mooie zuurbalans in hun druiven.

De ligging van de kelder is aan de weg naar Santiago de Compostella. Compania Vitivinivola Tandem beschikt over een zeer moderne kelder die is uitgehouwen in een heuvel. Hierdoor blijft de kelder perfect op temperatuur tijdens de warme zomermaanden. Tevens wordt er gebruik gemaakt van zwaartekracht om de wijn over te plaatsen, zodat er niet hoeft te worden overgepompt. Ook dit soort situtaies draagt alleen maar bij aan de kwaliteit!

Ze hanteren een moderne stijl vinificatie met rijping op uitsluitend Franse kwaliteits-eikenhouten vaten van 300 liter. De filosofie van de wijnmaker is om moderne, elegante rode wijnen te maken en dat lukt volgens ons buitengewoon goed! Ze maken diverse blends gebaseerd op Tempranillo, Merlot en Cabernet Sauvignon. De wijnen zijn allemaal zeer verfijnd, mede door hun minimale filtering en lange lagering in betonnen cuves, waarna een aantal wijnen nog een lange tijd op Frans eiken verder rijpen. Zelfs hun basis wijn (In Vitro) heeft een minimale rijping van 24 maanden achter de rug!

Voor nog meer informatie over dit geweldige Spaanse wijnhuis, kijk je op hun mooie website: www.tandem.es