Per Te Nero de Troia, Appasimento Rosso Puglia

Login voor de prijs.

Login voor prijs

De Druivensoort Nero di Troia is wat minder bekend maar, tjonge wat geeft dit een mooie, kruidige wijn!

Begin oktober start de oogst waarbij de trossen worden ingesneden maar nog niet afgesneden. Na circa 15 dagen vermindert het gewicht met circa 50% doordat het vocht verdampt en de concentratie van het sap verhoogt. Dan wordt er handmatig geoogst. Dan het persen van de druiven, schilinweking en dan volgt er na de vergisting een opvoeding op eiken vaten van circa drie tot vier maanden.

De wijn is intens, paarsrood van kleur. Volle aromatische neus van rijpe pruimen en een vleugje rozijn. Vol van smaak, gebalanceerd met stevige maar zachte tannines en gemiddelde zuren. Stevige krachtpatser maar heerlijk zwoel in de finale. Smikkelen!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Kruidig, Zwoel

Land

Italië

Streek

Puglia

Wijnproducent

Masseria Piave

Druivenrassen

Nero de Troia

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Rijpere harde kazen en gedroogde ham, maar ook salami, stevige pastagerechten, stoofschotels en wild. Perfect bij gegrild vlees, of van de BBQ. Kan behoorlijk veel gerechten matchen. Breed inzetbaar!