Azienda Vitivinicola Piazzo

Piazzo Barolo “Valente”

33,95

Fraaie en betaalbare Barolo. De wijn heeft aroma’s van kers, rode bes, kaneel en vanille en een krachtige aanzet met veel structuur. De afdronk is evenwichtig en fris.
De “Valente” wijngaarden met hun ondergrond van kalkhoudende klei en mergel, liggen op een hoogte van 420 meter, op de heuvels bij Novello, zo’n 20 km ten ZW van Alba en danken hun naam aan de oude eigenaar van wie Armando de percelen kocht voordat het de Barolo DOCG status kreeg.
De wijn rijpt ca. 36 maanden, waarvan min. 18 maanden op grote houten vaten en barriques. Daarna rijpt de wijn op fles in de kelders van de wijnmakerij.
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Intens

Land

Italië

Streek

Piemonte

Herkomst

Barolo DOCG

Wijnproducent

Azienda Vitivinicola Piazzo

Druivenrassen

Nebbiolo

Serveertemperatuur

17-19°C

Wijn en gerecht

Roasts van rund, wildgerechten, paddenstoelen, rijpe kazen.

Beschrijving
Fraaie en betaalbare Barolo. De wijn heeft aroma’s van kers, rode bes, kaneel en vanille en een krachtige aanzet met veel structuur. De afdronk is evenwichtig en fris.
De “Valente” wijngaarden met hun ondergrond van kalkhoudende klei en mergel, liggen op een hoogte van 420 meter, op de heuvels bij Novello, zo’n 20 km ten ZW van Alba en danken hun naam aan de oude eigenaar van wie Armando de percelen kocht voordat het de Barolo DOCG status kreeg.
De wijn rijpt ca. 36 maanden, waarvan min. 18 maanden op grote houten vaten en barriques. Daarna rijpt de wijn op fles in de kelders van de wijnmakerij.
Over Azienda Vitivinicola Piazzo

Azienda Vitivinicola Piazzo

De geschiedenis van het bedrijf Piazzo begint in de jaren zestig met het jonge echtpaar Armando Piazzo en Gemma Veglia, in San Rocco Seno d'Elvio, een kleine deelgemeente van Alba.

Beiden afkomstig uit families van wijnmakers, besluiten om de familietradities voort te zetten door te investeren in de Langhe; een gebied wat destijds nog niet bekend was om diens uitmuntende keuken en wijnen. Het bleek een schot in de roos te zijn, met als resultaat een prachtige, florerende wijnmakerij waaruit spannende, kwalitatief hoogstaande wijnen voortvloeiden.

Tegenwoordig, ruim een halve eeuw verder, zwaaien dochter Marina en haar man Franco de scepter over het inmiddels 70 hectare aan wijngaarden tellende domein. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangeplant met Piemontes belangrijkste, traditionele druivenrassen Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato en Arneis, aangevuld met internationale rassen zoals Chardonnay en Merlot.

De zoon en dochter van Marina en Franco zijn inmiddels ook aan boord van het familiebedrijf. Na hun studie oenologie aan de vermaarde "Umberto I" universiteit in Alba, hebben Simone en Marco, als derde generatie, innovatieve ideeën en technieken ingebracht in het bedrijf, om te worden geïntegreerd met de ervaring van ouders en grootouders. De toekomst is in goede handen.