Back
Home » Wijnwinkel » Wijnen » Argentiera Poggio al Ginepri, Bolgheri

Argentiera Poggio al Ginepri, Bolgheri

17,95

De wijn heeft een intense en diep robijnrode kleur met paarse reflexen. De neus is fris en geeft gek genoeg eerst even de geur van witte bloem, een prelude op de verse kers en blackberry.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Italië

Streek

Toscane

Herkomst

Bolgheri DOC

Wijnproducent

Tenuta Argentiera

Druivenrassen

50% Cabernet Sauvignon, 30% Syrah, 20% Merlot

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Rood vlees, gegrild vlees, wild.

Beschrijving

Poggio al Ginepri

Tenuta Argentiera dankt zijn naam aan het Italiaanse woord ‘argento’ wat zilver betekent. Dit refereert aan de vele zilvermijnen van vroeger. Het bedrijf is eigendom van de broers Corrado en Marcello Fratini en de beroemde Piero Antinori. De wijngaarden van Argentiera liggen het dichtst bij de zee en zijn tevens de meest hoog gelegen van het gebied. De omstandigheden zijn hier perfect voor de productie van hoogwaardige rode wijnen.

Na ontstelen en zachte kneuzing werden de verschillende druivensoorten afzonderlijk gevinifieerd. Fermentatie en rijping vonden plaats in rvs cuves. Een deel van de wijn werd vervolgens overgeplaatst naar gebruikte 225L Franse en Hongaarse eik vaten, waar Malolactische gisting werd voltooid en de wijn 8 maanden op ruste. De overige 50% van de wijn bleef in rvs cuves.

De wijn heeft een intense en diep robijnrode kleur met paarse reflexen. De neus is fris en geeft gek genoeg eerst even de geur van witte bloem, een prelude op de verse kers en blackberry. De smaak is vol en heeft een evenwichtige structuur; de tannines zijn aanwezig, maar in harmonie met de zuren. In de finish delicate gekruide toetsen.