-28%
Teperberg

Teperberg Impression Gewurztraminer 2019

11,50

Deze Impression Gewurztraminer is een mooie wijn met een klein zoetje. De geoogste druiven kwamen in de ochtenduren aan bij wijnhuis Teperberg. De mechanische oogst vond plaatst in de late nachturen wanneer de druiven nog koel waren door de koele avonden. Met veel zorg werden de druiven direct geperst om de hoogste kwaliteit most te krijgen. De alcoholische gisting duurde vier weken. De gisting vond plaats bij een constante temperatuur van 12 °C, waardoor de kenmerken van de druif werden behouden. Deze Gewurztraminer heeft geen malolactische gisting ondergaan, waardoor de natuurlijke zuurgraad en frisheid zijn behouden.
Dit is een evenwichtige witte wijn van Israëlisch wijnhuis Teperberg. Een heldere wijn met licht gouden en groene tinten. De wijn is een boeket van tropisch fruit zoals lychee, peer, perzik, mango en meloen. Heerlijk zacht in de mond. De subtiele verfrissende zoetheid en zuurheid van deze semi-droge wijn zijn perfect in balans. Zeer vol van smaak.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Israël

Herkomst

Judea

Wijnproducent

Teperberg

Druivenrassen

Gewurztraminer

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Gaat goed samen met: Pittig eten, rijke vis (zalm, tonijn etc), zoete desserts, gevogelte en milde en zachte kazen.

18 op voorraad

Over Teperberg

Teperberg: wijnen met een verhaal

Avraham, een jonge jongen uit Odessa, emigreerde rond 1830 naar Oostenrijk om de duizend jaar oude wijngeheimen te bestuderen. Hij besloot hierna naar Israël te gaan waar hij vervolgens de Teperberg Winery vestigde. Dit was de eerste familie-winery die zich in de moderne tijden vestigde in het Land van Israël.
Avraham had zijn passie en liefde voor wijn doorgegeven aan zijn zoon Ze'ev. Ook hij werd namelijk verliefd op het maken van wijn. In 1870 lukte het Ze'ev om officieel een wijnhuis op te richten met de familienaam Teperberg. Het wijnhuis werd gebouwd binnen de muren van Jeruzalem en werd het een uitdrukking van de Joodse opwekking in het Land van Israël. Ondanks de vele moeilijkheden in die tijd, groeide Teperberg snel uit tot een sterk en welvarend wijnhuis.

De zoon van oprichter Ze'ev nam de leiding van het wijnhuis over. Mordechai Shimon Teperberg kwam voor hete vuren te staan en de periode van moeilijkheden was nog niet voorbij. Het wijnhuis werd het doel van verschillende aanvallen. Gelukkig werd Teperberg bijgestaan door het Oostenrijkste consulaat dat zijn Joodse burgers in Israël bijstond. Hierna begon het wijnhuis nog meer te bloeien en werd het gekozen als de officiële leverancier van wijn en alcohol aan het Oostenrijkse leger in Palestina. In 1925 verhuisde Teperberg van Jeruzalem naar Romema.

De achterkleinzoon van Avraham, Motti Teperberg, beheerste - net als zijn voorvaderen - de kunst van het wijnmaken. Motti voegde er een persoonlijk tintje aan toe en verbeterde het fermentatieproces. In 2006 verhuisde Teperberg weer naar een nieuwe plek: de Judenese heuvels dicht bij Jeruzalem. Het wijnhuis komt nu nog steeds overeen met de visie van de Teperberg-familie: het handhaven van de oude wijnbereidingstraditie. Teperberg is een familie-wijnhuis met een passie die van vader op zoon is doorgegeven.

Teperberg heeft kwalitatieve en diepe wijnen met dé passie & kwaliteit die Wijnkoperij Steinz belangrijk vindt. Daarom zijn wij trots op deze mooie Israëlische wijnen. Het zijn wijnen van een bijzondere wijnboer. Wijnen van een passionele wijnboer. Wijnen met een verhaal. 

Teperberg
Teperberg, Jeruzalem
De Impression-serie
Wij verkopen wijnen van Teperberg uit de Essence en Impression serie. De Impression-serie is een klassieke serie van de topwijngaarden uit de laagvlakten van de Judea en de rivier de Ayalon. Deze serie bevat kwalitatieve wijnen met een prijs die de wijnen verdienen. Ze hebben dan ook een goede prijs-kwaliteit verhouding. De Impression-wijnen zijn betaalbare wijnen waarin eerlijkheid, passie en karakter niet ontbreken. Wijnliefhebbers die iétsje meer willen, kunnen zich laten verwennen met wijnen uit de Essence-serie. De Impression-serie is een klassieke serie wijnen, ideaal voor elke dag van de week.