Deze typische “Provence” Rosé heeft een lichtroze kleur met tonen van rijp rood fruit en een hintje mandarijnschil. Volle inzet met rijp fruit, zachte zuren en droge lange afdronk. Deze Côtes de Provence rosé is gecertificeerd Biologisch.
Wijnbereiding:
De druiven worden geperst met een pneumatische pers waarna een korte schilweking plaatsvindt. Het sap vergist vervolgens in temperatuur gecontroleerde rvs cuves. De wijn rijpt daarna enkele maanden op de droesem.
Producent & gebied:
Commanderie de Peyrassol ligt aan de voet van het Massif des Maures-gebergte, op 16 kilometer van de Middellandse Zee, tussen Cannes en Marseille. Het domein bestaat al bijna 800 jaar en heeft een oppervlakte van 1.000 hectare, waarvan 95 hectare beplant is met wijngaarden op droge, rotsachtige klei- en kalksteenbodems. Sinds de overname door Philippe Austury wordt het wijnhuis gemoderniseerd en verder ontwikkeld. De wijngaarden bevinden zich op kalksteenbodems en worden sinds 2022 biologisch gecertificeerd (Ecocert). Het wijnhuis werkt samen met andere wijnbouwers in de regio en selecteert druiven op basis van terroir en druivenras.
De Provence is een wijngebied in het zuidoosten van Frankrijk met een mediterraan klimaat en diverse terroirs. Het staat vooral bekend om zijn roséwijnen, die 90% van de productie uitmaken. De AOP Côtes de Provence is de grootste appellatie en omvat verschillende subzones zoals Sainte-Victoire en Fréjus. Belangrijke druivenrassen zijn Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre en Tibouren, met Rolle en Ugni Blanc voor witte wijnen. De wijnen uit deze regio zijn fris, mineraalen fruitig van aard.