Champagnehuis Koechlin en de Eiffeltoren

Wat hebben de Eiffeltoren en champagne met elkaar gemeen? In het geval van het champagnehuis Koechlin: alles! Want wist u dat de Eiffeltoren is ontworpen door Maurice Koechlin? Als leidinggevend ingenieur was hij verbonden aan het kantoor van Gustave Eiffel. Met zijn ontwerp wist hij de Parijse wereldtentoonstelling in 1889 tot op de dag van vandaag onvergetelijk te maken. Een van zijn familieleden heeft zich gevestigd in een idyllisch plaatsje in de Champagne, waar hij zich al zo’n 25 jaar lang toelegt op de ontwikkeling van zijn eigen prestigieuze champagnelijn. Van het snoeien en plukken van de druivenranken tot en met de persing en het bottelen van zijn champagne: met dezelfde precisie als zijn bekende voorvader stort hij zich van begin tot eind vol toewijding op zijn ambacht: de ontwikkeling van de best mogelijke champagne. Daarmee verdient hij dan ook met recht het stempel ‘RM’ (récoltantmanipulant) op zijn etiket - in tegenstelling tot het merendeel van de champagnehuizen - waarmee wordt aangeduid dat hij het hele champagneproductieproces van plant tot champagne in eigen hand houdt.

De wijngaarden van Koechlin bevinden zich in de Côte des Bars. Deze grond is rijk aan klei en kalk. Het rendement ligt op 9.500 kg/ha. De ranken zijn in goede conditie, hebben niet te lijden onder de productie en brengen druiven voort met een prachtige compositie. Dit uit zich ook in de hoogwaardige kwaliteit van de collectie Koechlin.
Alle champagnes worden ontwikkeld van de eerste persing. Doordat het sap direct uit de pulp van de persing wordt verkregen, is het rijk aan suikers en zuren (wat essentieel is voor de champagne).

Collectie
Met maar liefst vier verschillende soorten champagne biedt Koechlin voor elk wat wils. Van de friszure Brut, de fruitige Rose, de gerijpte Prestige tot de unieke op eikenhouten vaten gerijpte Adeline: elke variant is een pure smaaksensatie. Bovendien is de champagne beschikbaar in diverse flesformaten. Tevens is er nog een verrukkelijke champagnelikeur toegevoegd die ideaal is in te zetten als aperitief of digestief.

Logo Koechlin
Home » Koechlin

Toont alle 4 resultaten

Filters