Wijnkoperij Steinz, wijnhandel sinds 2004

Al actief in de wijn vanaf 2004, zijn we vanaf 2015 gestart met de wijnwinkel in Almere. Wijnkoperij Steinz richt zich met name op particuliere wijnliefhebbers en bedrijven. Naast losse flessen wijn leveren we mooie (wijn)pakketten op maat, eventueel aangevuld met diverse delicatessen.

De wijnwinkel is de ideale plek in Almere voor liefhebbers van betaalbare, kwalitatieve wijnen uit de meest populaire wijnregio’s. We leveren wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland en uit de Nieuwe wereld alleen Argentinië. Ook bijzonder zijn onze wijnen uit Israël. Onze wijnen halen we bij voorkeur bij de kleinere wijnboeren, deels via de handel en deels via eigen import.

Naast onze wijnen zijn wij ook dealer van Avintage en La Sommelière wijnklimaatkasten.

Ook Charcuterie en delicatessen

Sinds mei 2024 kunt u bij ons ook terecht voor vers en flinterdun gesneden gedroogde hammetjes, diverse worstjes, kaasjes en olijven. Daarnaast bieden we ook mooie olijfolie, balsamico azijn en diverse tapenades. Kortom, voor het complete genieten ben je bij ons op het juiste adres!
Op vrijdag en zaterdag kunt u terecht voor vers gesneden Jamon Iberico, Prosciuttu di Parma, Cecina de Buey (runderham uit Spanje), Coppa en meer. Daarnaast verkopen we ook de, uit Nederland afkomstige, befaamde Sallandse Plaatham van Slagerij van Broekhuizen. Alle producten kopen we in bij speciaal geselecteerde leveranciers en is van de hoogste kwaliteit.

Ook verzorgen we luxe borrelschalen met onze mooie producten. Lekker makkelijk voor het weekend, feestje of bedrijfsborrel. Bestellen kan telefonisch of via e-mail. Afhalen in de winkel.

Arjan Steinz

Ons doel is niet om de grootste te zijn, maar een wijnhandel met een interessant aanbod: wijnen van bijzondere wijnhuizen, wijnen die waanzinnig lekker smaken en beleving geven, dát is wat wij willen!

Laura Steinz

Voor onze hammen geld hetzelfde: We hebben een beperkt aanbod aan ham soorten maar uitsluitend van de hoogste kwaliteit. Ik snij de hammen flinterdun, waardoor de smaak optimaal is. Genieten maar!

Wijn

Hoe komt het dat wijn zoveel aantrekkingskracht heeft? Dat een, op zich eenvoudig product, zoveel emoties, plezier en beleving kan geven? Wijn is een onderwerp waar échte liefhebbers nooit over uitgesproken raken. Deze passie willen wij delen met al onze klanten. Wijnkoperij Steinz wil jou iets laten beleven. Deze beleving begint al bij het openen van je volgende fles! Och, wat is dat toch genieten, zo’n wijn.

Soorten wijn

Er zijn wereldwijd heel veel verschillende soorten wijnen; alleen al in Frankrijk zijn er ongeveer 49.000 verschillende wijnproducenten die allemaal een eigen verhaal hebben. Deze wijnen zijn gemaakt van allerlei soorten druiven die groeien op allerlei grondsoorten. Wijnboeren beheren deze grondsoorten in hun wijngaard. Zij laten de druiven op z’n best groeien in verschillende klimatologische omstandigheden. Deze druiven worden vervolgens geoogst, geplukt en gesorteerd. Hierna begin het échte werk pas: het maken van de wijn.

Bodegas Loa Rioja

Een eenvoudig product?

Een goede wijn is het product van de beste wijnboeren, die met de beste wijngaarden met de beste ligging en met alle liefde verzorgd, die hun oogst samenstellen uit alleen de beste druiven. Deze wijn ontstaat uiteindelijk na een complex rijpingsproces. Al deze processen hebben invloed op de wijn die jij straks drinkt! Een eenvoudig product is wijn dus niet, want er komt zóveel bij kijken: de druivenrassen, het zonlicht, de grond, de ligging, het oogstmoment en bovenal: de liefde van de boer én wijnmaker.

Wijn is genieten!

Een bijzondere wijn kun je niet alleen drinken, maar ook analyseren. Je kunt jezelf afvragen wat voor aroma’s je waarneemt, welke smaakassociaties die wijn heeft of hoe de afdronk is. Deze vragen zijn echter niet nodig om van wijn te genieten. Genieten van wijn doe je met je hart! Jouw beleving is het belangrijkste wanneer jij drinkt van je wijn. Iedereen waardeert wijn op zijn eigen manier, en dat is wat wij belangrijk vinden.

WIJ LEVEREN

bijzondere wijnen van gepassioneerde wijnmakers.

Want dat is ónze missie

Onze missie

Het is onze missie om voor onze klanten opzoek te gaan naar bijzondere wijnen. En dat lukt! We vinden wijnen die fantastisch smaken voor z’n prijs en we vinden wijnen die een goed verhaal hebben.
De wijnen in ons assortiment hebben wij met veel aandacht en liefde gekeurd . Wij hebben hierbij vooral veel rekening gehouden met de prijs-kwaliteit verhouding.  Ook  vinden wij het belangrijk dat er voor iedereen een keuze is, daarom hebben wij wijnen voor elk budget. Op deze manier vindt iedereen zijn eigen genietwijn.

Heb je vragen? Wij zijn telefonisch en via de mail bereikbaar om al jouw wijnvragen te beantwoorden. Wij willen dat klanten écht genieten.