Bodegas Fuentenarro, traditionele Ribera del Duero

De geschiedenis van Bodegas Fuentenarro is 90 jaar geleden ontstaan, toen de voorouders van de huidige eigenaar, de eerste wijngaarden hadden aangelegd in La Horra, Burgos in Ribera del Duero. Met veel toewijding en hard werken, werden er steeds meer wijngaarden aangelegd. Fuentenarro heeft vanaf het begin al gekozen om uitsluitend te kiezen voor kwaliteit zonder concessies, waarbij de liefde voor het land en respect voor de natuur zeer belangrijk zijn.

In 2002 hebben ze een nieuwe wijnmakerij geopend, waar alleen hun eigen wijnen worden gemaakt van druiven die zijn geoogst in eigen wijngaarden, waardoor de wijnen een persoonlijke en eigen identiteit bezitten. Van oogst tot botteling, het gehele productieproces wordt in de eigen wijnmakerij uitgevoerd. De rijping vindt plaats in een ondergrondse kelder van 8 meter diep. De Franse en Amerikaanse eiken vaten worden gevuld d.m.v. het zwaartekracht principe, hierdoor wordt machinale interventie tot een minimum beperkt.

Met de natuurlijke selectie van de druiven bereiken ze jaar na jaar de consistentie om de kwaliteit van hun wijnen te garanderen. De werkwijze is traditioneel.

De naam Fuentenarro komt van een prestigieus gebied met wijngaarden in de stad La Horra, dat altijd de druiven van de hoogste kwaliteit in het gebied hebben voortgebracht. de eigenschappen van het land en het perfecte microklimaat rond dit gebied, maken het een uniek gebied in Ribera del Duero.

Fuentenarro wijngaard
Fuentenarro vaten
Home » Bodegas Fuentenarro

Toont alle 3 resultaten

Filters