Casa Raia

In Toscane, op slechts 2 km van Montalcino, op 375 meter hoogte, ligt het prachtig gelegen Casa Raia. Het merendeel van het slechts 4,5 ha tellende domein, is in de late jaren zeventig van de vorige eeuw aangeplant door Ludmilla Temertey die in 2006 het stokje overdroeg aan haar dochter Kalyna en haar man Pierre Jean Monnoyer.

Pierre Jean’s motto is “Il vino viene fatto in vigna” wat vrij vertaald betekend dat de wijnstok bepaald hoe de wijn wordt. Het doel bij Casa Raia is dan ook om de biodiversiteit en het natuurlijke evenwicht van de wijngaarden te behouden. De wijngaarden zijn bezaaid met een verscheidenheid aan planten en bloemen die natuurlijke voedingsstoffen aan de bodem leveren. Het gehele landgoed is dan ook biologisch gecertificeerd.

Alle druiven worden hier nog handmatig gecultiveerd en geplukt. Zelfs de gebruikte Frans eikenhouten Allier vaten en de kurken van Bourrassé voldoen aan hun strenge norm voor duurzaamheid.
Het resultaat is dan ook verbluffend goed. Het gaat hier om prachtige, authentieke, elegante Brunello’s en IGT’s van zeer hoog niveau.

Over de houten vaten
De vaten zijn van een unieke, harde eik, rijk aan aroma's en delicate smaken. Ze gebruiken de hoogste Franse kwaliteiten van Allier Fôret. De bomen waarvan deze vaten zijn gemaakt, worden door de overheid duurzaam beheerd en gekapt als ze ongeveer 150 jaar oud zijn.

Naast de fraaie Rosso Toscane Bevilo, is hun paradepaardje de Brunello di Montalcino. De Brunello wordt 4 jaar gerijpt in eikenhouten vaten van 30 liter, waardoor een natuurlijke bezinking kan plaatsvinden zonder filtratie. Anderzijds worden de Bevilo melanges van de verschillende vaten geassembleerd volgens hun eigen specificaties (zonder filtratie) en vervolgens twee jaar gerijpt in eikenhouten barriques en ter plaatse gebotteld.

Home » Casa Raia

Toont alle 3 resultaten

Filters