Domaine Tinel-Blondelet

Het domein Tinel-Blondelet van propriétaire-viticulteur Annick heeft een bezitting in Pouilly-Fumé en enkele hectaren in Sancerre en beslaat totaal ongeveer 15 hectare. De eerste documentatie van dit domein stamt al uit de 16e eeuw. Annick is inmiddels de 12e generatie van wijnmakers in haar familie.

Zeer begaan met de natuur probeert ze de biodiversiteit zoveel mogelijk te bevorderen in de wijngaard. Sinds juli 2014 is ze HVE (High Environmental) gecertificeerd.

Het is een huis dat uitsluitend naar kwaliteit streeft. In elke wijngids staan zij aan de top van de appellatie. Tegenwoordig strekt het landgoed zich uit over 15 hectare wijnstokken, verdeeld over 3 appellations: Pouilly Fumé, Sancerre en Pouilly sur Loire. Om de typiciteit van de wijnen zo goed mogelijk te behouden, werkt Annick met passie, 3 druivensoorten (Sauvignon, Chasselas en Pinot Noir) en 3 verschillende terroirs (Mergel, kalksteen en Silex), wat het mogelijk maakt authentieke wijnen te produceren die consistent zijn met hun oorsprong.

Kortom, een kleinschalig, gepassioneerd wijnhuis met een beperkte beschikbaarheid van wijnen voor de liefhebbers van Sancerre en Pouilly-Fumé.

Domaine Tinel-Blondelet
Tinel-Blondelet wijngaarden
Home » Domaine Tinel-Blondelet

Toont alle 2 resultaten

Filters