La Marca, Prosecco
Wereld van de Wijnen, Wijnhuizen

Altijd feest met Prosecco van La Marca

Wie denkt aan bubbels, denkt aan proosten. Wie denkt aan proosten denkt aan een speciale gelegenheid. En voor je het weet denk je aan een Franse Champagne en niét aan een Italiaanse Prosecco. Een Prosecco is het ondergeschoven kindje tijdens het klinken, maar dit is geheel onterecht. In dit blogbericht vertel ik waarom een Prosecco van La Marca dé wijn is om mee te proosten – en niet alleen met nieuwjaar! 

In onze wijnwinkel verkopen we drie mousserende wijnen van La Marca, een Italiaans topmerk! Daarom wijd ik dit blogbericht aan dit wijnhuis. Hierbij ga ik iets vertellen over het wijnhuis zijn tongstrelende producten. Maar allereerst: prosecco, wat is dat?

Wat is Prosecco?

Een Prosecco is een stijlvolle mousserende wijn. Net als een Cava en een Champagne. Zo’n wijn wordt ook wel vaak een bubbelwijn genoemd. Ideaal voor een feestje. Er zijn wel twee grote verschillen met een Champagne. Allereerst de methode. De methode om een Prosecco te maken is anders dan de Champagne. Champagne is vergist op fles terwijl de vergisting van Prosecco plaatsvindt in een afgesloten cuve. Ten tweede is  Prosecco gemaakt is van een andere druif dan de Champagne, namelijk: de Glera. Bovendien heeft een Prosecco doorgaans meer restsuikers. Een prosecco is hierdoor minder droog dan een Champagne. Deze Italiaanse bubbel is daardoor makkelijker om te drinken. Ook is het een gevaarlijke dorstlesser tijdens zwoele zomeravonden. Wij verkopen mousserende Italiaanse wijnen van het wijnhuis La Marca.

Kenmerken van deze prosecco’s

  • Italiaanse bubbel;
  • Streek: Veneto;
  • Druif: Glera;
  • Fris en droog;
  • Kwalitatief en stijlvol;
  • Champagne alternatief;
  • Ideale dorstlesser.

 

Passionele Prosecco

Wijnkoperij Steinz importeert haar Italiaanse Prosecco’s zelf direct uit Italië. La Marca is een wijnproducent gelegen in Noord-Italië in de streek Veneto.

Dit wijnhuis heeft een geschiedenis van ruim vijftig jaar in haar authentieke wijngaard van ruim 13.000 hectare. Elke dag zorgen de Italiaanse wijnboeren voor de gouden vruchten van de druivenstruik, met respect voor het land. De wijnboeren en medewerkers van het wijnhuis zijn verbonden en verenigd door hun gedeelde passie en liefde voor La Marca’s tongstrelende wijnen.

Geen gewone genietwijn

De Italiaanse mousserende wijn heeft nogal negatieve associaties. Zo wordt die wijn nog wel eens gezien als een ‘goedkope’ en ‘onbeduidende’ Champagne-alternatief. Echter, de Prosecco’s van wijnhuis La Marca zijn niet de te vergelijken met de massale bulk prosecco’s. Dit wijnhuis is van een andere orde. La Marca is kwaliteit. Stijl. Een wijnhuis voor de kritische wijnliefhebber!

La Marca’s visie: Qualità superiore

La Marca bestaat sinds 1968. Vanaf dat moment begon ook La Marca’s zoektocht naar uitmuntendheid en een ‘Qualità superiore’. Door technologische investeringen is het de oprichters gelukt om wijnen van superieure kwaliteit te maken. Deze wijnen worden internationaal erkend en verkocht.

Proosten met Prosecco

Wanneer drink je een Prosecco? Natuurlijk is het volkomen logisch om deze heerlijke bubbel open te trekken bij een speciale gelegenheid, zoals nieuwjaar of een bruiloft. Maar schroom niet om deze te drinken tijdens warme zomerdagen! Onze Italiaanse Prosecco is een frisse dorstlesser tijdens de zomer en kan dus ook prima gedronken worden op niet-speciale dagen.

Zomers fris

Probeer een Prosecco van La Marca dus als een verkoeld sapje. Het volgende zegt La Marca zelf op haar website: verfijnde tonen, harmonieuze frisheid met een romantische ziel. En dit is zeker waar. La Marca’s Prosecco’s zijn stijlvol, kwalitatief en strelen de tong. Wie kiest niet voor een Prosecco als kwalitatief alternatief voor de Champagne? Voor de kritische wijnliefhebber hebben wij drie betaalbare topwijnen van La Marca in ons assortiment.

Deze Italiaanse mousserende wijnen zijn dus zomers fris, zacht en heerlijk voor élk moment. Dus beperk het drinken van deze genietwijnen niet tot de feestdagen. Ik meen dat deze wijn dé dorstlesser voor elk moment is! Proost!