La Marca, Prosecco
Wereld van de Wijnen, Wijnhuizen

Proosten met Prosecco van La Marca

Wie denkt aan bubbels, denkt aan proosten. Wie denkt aan proosten denkt aan een speciale gelegenheid en voor je het weet denk je aan een Franse Champagne en niét aan een Italiaanse Prosecco. Een Prosecco is het ondergeschoven kindje tijdens het klinken, maar dit is geheel onterecht. In dit blogbericht vertel ik waarom een Prosecco dé wijn is om mee te proosten – en niet alleen met nieuwjaar! 

In onze wijnwinkel verkopen we de mousserende wijnen van La Marca: een Italiaans topmerk op het gebied van bubbels en dus zeker rendabel om een bericht aan dit mooie wijnhuis te wijden. Hierbij ga ik iets vertellen over het wijnhuis zijn tongstrelende producten. Maar allereerst: prosecco, wat is dat?

Wat is Prosecco?

Een Prosecco is – net als een Cava en een Champagne – een stijlvolle mousserende wijn; ook wel: een wijn met bubbels. Ideaal voor een feestje. Er zijn echter twee grote verschillen met een Champagne. Allereerst de methode. De methode om een Prosecco te maken is anders dan de Champagne. Champagne is vergist op fles terwijl de vergisting van Prosecco plaatsvindt in een afgesloten cuve. Ten tweede is  Prosecco gemaakt is van een andere druif dan de Champagne, namelijk: de Glera. Bovendien heeft een Prosecco doorgaans meer restsuikers en is dus minder droog dan een Champagne. Een Prosecco is daardoor makkelijker om te drinken en een gevaarlijke dorstlesser tijdens zwoele zomeravonden. Wij verkopen mousserende Italiaanse wijnen van het wijnhuis La Marca. 

  • Italiaanse bubbel;
  • Streek: Veneto;
  • Druif: Glera;
  • Fris en droog;
  • Kwalitatief en stijlvol;
  • Champagne alternatief;
  • Ideale dorstlesser.

 

La Marca: Passionele Prosecco

Wijnkoperij Steinz importeert haar Italiaanse Prosecco’s zelf direct uit Italië van het wijnhuis: La Marca. La Marca is een wijnproducent gelegen in Noord-Italië in de streek Veneto.

Dit wijnhuis heeft een geschiedenis van ruim vijftig jaar in haar authentieke wijngaard van ruim 13.000 hectare. Elke dag zorgen de Italiaanse wijnboeren voor de gouden vruchten van de druivenstruik, met respect voor het land. De wijnboeren en medewerkers van het wijnhuis zijn verbonden en verenigd door hun gedeelde passie en liefde voor La Marca’s tongstrelende wijnen.

Geen gewone genietwijn

Een Prosecco heeft nogal negatieve associaties. Zo wordt die wijn nog wel eens gezien als een ‘goedkope’ en ‘onbeduidende’ Champagne-alternatief. Echter, de Prosecco’s van La Marca zijn niet de te vergelijken met de massale bulk prosecco’s die terecht deze kenmerken verdienen. La Marca is van een andere orde. La Marca is kwaliteit. La Marca is stijl. La Marca is voor de kritische wijnliefhebber!

La Marca's visie: Qualità superiore

La Marca bestaat sinds 1968. Vanaf dat moment begon ook La Marca’s zoektocht naar uitmuntendheid en een ‘Qualità superiore’. Door technologische investeringen is het de oprichters gelukt om wijnen van superieure kwaliteit te maken. Deze wijnen worden internationaal erkend en verkocht.

Proosten met Prosecco

Wanneer drink je een Prosecco? Natuurlijk is het volkomen logisch om deze heerlijke bubbel open te trekken bij een speciale gelegenheid zoals nieuwjaar of een bruiloft. Maar schroom niet om deze te drinken tijdens warme zomerdagen! Onze Italiaanse Prosecco is een frisse dorstlesser tijdens de zomer en kan dus ook prima gedronken worden op niet-speciale dagen. Probeer een Prosecco dus ook als een heerlijk alcoholisch sapje. Het volgende zegt La Marca zelf op haar website: verfijnde tonen, harmonieuze frisheid met een romantische ziel. En dit is zeker waar: La Marca’s Prosecco’s zijn stijlvol, kwalitatief en strelen de tong. Wie kiest niet voor een Prosecco als kwalitatief alternatief voor de Champagne? Voor de kritische wijnliefhebber hebben wij drie betaalbare topwijnen van La Marca in ons assortiment.

Deze Italiaanse mousserende wijnen zijn dus zomers fris, zacht en heerlijk voor élk moment. Dus beperk het drinken van deze genietwijnen niet tot de feestdagen. Ik meen dat deze wijn dé dorstlesser voor elk moment zijn! Proost!

‘Note raffinate, freschezza armoniosa e animo romantico.’ – La Marca