Abadia da Cova, A Fuga Blanco

19,95

Een prachtige witte wijn uit Galicië. Gemaakt van 3 verschillende druivensoorten uit deze streek, nl. Albariño, Godello en Treixadura. De wijn heeft een lekkere frisse neus, zoals fruitbloesem en rijp geel en exotisch fruit. De smaak is mond vullend met veel structuur. Hinten van citroen, meloen, appel en papaja. Wijngaarden van 35 jaar oud op 460 meter hoge hellingen van 64%! Bodem van overwegend graniet en leisteen.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Fris, Fruitig

Land

Spanje

Streek

Galicia

Herkomst

Rias Baixas

Wijnproducent

Adegas Moure

Druivenrassen

Albariño, Godello, Treixadura

Serveertemperatuur

9-11 °C

Wijn en gerecht

Schaal-en schelpdieren, gegrilde vis maar ook gevogelte en veel groenten zoals Asperges.

1 op voorraad

Beschrijving

Een prachtige witte wijn uit Galicië. Gemaakt van 3 verschillende druivensoorten uit deze streek, nl. Albariño, Godello en Treixadura. De wijn heeft een lekkere frisse neus, zoals fruitbloesem en rijp geel en exotisch fruit. De smaak is mond vullend met veel structuur. Hinten van citroen, meloen, appel en papaja.

Wijngaarden van 35 jaar oud op 460 meter hoge hellingen van 64%! Bodem van overwegend graniet en leisteen.

De “Ribeira Sacra” is gelegen in het bergachtige noordwesten van Spanje op ongeveer 1 ½ uur rijden van de Portugese grens. Het gebied bestaat uit 1500 hectare verdeeld over 15 gemeenten en 2 provincies genaamd Lugo en Orense. Het merendeel van de wijngaarden zijn aangelegd in terrassen op de steile hellingen van de vallei. Door de vele neerslag, de nabijheid van de zee de rivier Sil heeft het gebied een uniek klimaat ten opzichte van de rest van Spanje.

Inmiddels staat de vierde generatie Moure aan het roer bij de gelijknamige Galicische wijnmakerij. Op ruim 18 hectare wijngaarden op zeer steile hellingen (tot 70%!) met bodems van overwegend graniet en leisteen, wordt wat zij heroic viticulture noemen, bedreven. Moure is een zeer innovatief bedrijf, waar veel geëxperimenteerd wordt en waar tegelijk authenticiteit, duurzaamheid en respect voor de natuur hoog in het vaandel staan. De wijnen zijn dartel en mineraal van karakter, maar mét serieuze vulling.