Weingut Alois Zimmermann

Alois Zimmermann Grüner Veltliner Reserve Rosshimmel

15,95

Dit is een geweldige Grüner Veltliner met een witgouden kleur, een neus van jonge druiven, frisse honingtonen met anijs. In de smaak een karaktervolle aanzet met veel kruidigheid, zeer elegante smaak met veel structuur van onder andere citrusfruit. Aantrekkelijk, complex en krachtig spel van zuren en fruit. 90 punten Falstaff

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Oostenrijk

Herkomst

Kremstal

Wijnproducent

Weingut Alois Zimmermann

Druivenrassen

Grüner Veltliner

Serveertemperatuur

9-12 °C

Wijn en gerecht

Sushi, kruidige gerechten.

Beschrijving

Dit is een geweldige Grüner Veltliner met een witgouden kleur, een neus van jonge druiven, frisse honingtonen met anijs. In de smaak een karaktervolle aanzet met veel kruidigheid, zeer elegante smaak met veel structuur van onder andere citrusfruit. Aantrekkelijk, complex en krachtig spel van zuren en fruit.

90 punten Falstaff

Over Weingut Alois Zimmermann

Weingut Alois Zimmermann

Dit Oostenrijkse wijnhuis is gelegen in de charmante wijnmakersplaats Theiss, ten noorden van de Danube rivier, niet ver van de stad Krems. In 2007 heeft Alois het wijnhuis overgenomen van zijn ouders Alois en Edeltraud. Voor Alois jr. was het geen moeilijke keuze om wijnmaker te worden. Het werk in de wijngaarden, in de kelder en het proces van vruchtzetting tot wijn heeft hem altijd geïntrigeerd. Voordat hij in 2007 de wijnmaker is geworden heeft hij in diverse werelddelen stage gelopen om te zien hoe men daar wijn maakt en om andere technieken en invalshoeken onder de knie te krijgen. De essentie van zijn inzichten die hij heeft opgedaan ligt in: concentreer je op waar je goed in bent, dit is dan ook de reden dat hij meer in de wijngaard dan op kantoor te vinden is!

De wijngaarden hebben een zuidelijke expositie waardoor de druiven lang rijpen door de vele zonuren. De koude bries uit het Waldviertel zorgt voor een verfrissende zurenstructuur in de wijnen. Beroemde wijngaardnamen zijn bij het wijnhuis in bezit zoals, Kremser Gebling, Kremser Sandgrube en Rosshimmel. Elk met zijn unieke kenmerken van bodem en microklimaat. Elke wijngaard krijgt zijn eigen behandelmethode en dat is ook de reden dat bij de vinificatie de wijngaarden afzonderlijk worden gevinifieerd. Hierbij wordt ook schilinweking toegepast om de wijnen meer body en structuur te geven!

Bezoek Weingut Zimmermann ook op facebook: www.facebook.com/WeingutZimmermann

Alois Zimmermann
Alois Zimmermann wijngaard
Alois Zimmermann wijnkelder