Bom Dia Branco Reserva

12,95

De Branco Reserva heeft een rijping gehad van 8 maanden in Franse eikenhouten vaten met battonage. Het aroma is rijk met veel citrus en mineraliteit. De sappige smaak is fris met veel geel fruit en citrus. Een fijne zuurgraad met veel mineraliteit. De afdronk is lang en iets romig.

Quinta Bom Dia bevind zich nabij het treinstationnetje van Ferrão, in de Cima Corgo, het hart van de Dourovallei, hoog op de hellingen.
Het gebouw dateert maar liefst uit 1640 en er wordt hier al sinds 1846 wijn gemaakt. Sindsdien is er niet veel veranderd: het uitzicht op de wijngaarden en de rivier is nog even wijds, de opbrengsten zijn nog steeds laag en de druiven worden met de hand geoogst. Quinta do Bom Dia is eigendom van de Vieira de Sousa familie, die o.a. bekend staat als een van de beste producenten van oude Tawny’s en oude witte ports.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Portugal

Streek

Douro

Herkomst

Douro DOC

Wijnproducent

Quinta do Bom Dia

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Schaal-en schelpdieren, gegrilde vis, sushi, sashimi, ceviche, geitenkaas

Categorieën: , , Tags: ,
Beschrijving

De Branco Reserva heeft een rijping gehad van 8 maanden in Franse eikenhouten vaten met battonage. Het aroma is rijk met veel citrus en mineraliteit. De sappige smaak is fris met veel geel fruit en citrus. Een fijne zuurgraad met veel mineraliteit. De afdronk is lang en iets romig.

Quinta Bom Dia bevind zich nabij het treinstationnetje van Ferrão, in de Cima Corgo, het hart van de Dourovallei, hoog op de hellingen.
Het gebouw dateert maar liefst uit 1640 en er wordt hier al sinds 1846 wijn gemaakt. Sindsdien is er niet veel veranderd: het uitzicht op de wijngaarden en de rivier is nog even wijds, de opbrengsten zijn nog steeds laag en de druiven worden met de hand geoogst. Quinta do Bom Dia is eigendom van de Vieira de Sousa familie, die o.a. bekend staat als een van de beste producenten van oude Tawny’s en oude witte ports.

Tijdens de hete zomerdagen hebben de wijngaarden weinig last van de brandende zon door de beschutting van een vouw in de heuvel. De koele nachten zorgen voor de nodige afkoeling van de druiven. De combinatie van deze factoren zorgt voor ultiem rijpe druiven met de nodige frisheid.