Herdade DaCalada

Herdade DaCalada Caladessa Vinho Branco

12,95

Wat worden er toch mooie wijnen gemaakt in Portugal. Jammer dat velen deze schatten nog niet hebben ondekt. Ook deze frisse en fruitige witte wijn met mooie aroma’s van tropisch fruit met een hintje van citroen. De zachte smaak heeft een mollig tintje en fijne zuren die lekker in balans zijn.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Portugal

Streek

Alentejo

Wijnproducent

Herdade DaCalada

Druivenrassen

40% Alvarinho, 20% Arinto, 40% Fernao Pires

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Prachtige viswijn! Heerlijk bij kreeft en gegrilde vissoorten. Ook lekker bij tapas.

Over Herdade DaCalada

Herdade DaCalada is opgericht in 1854

Prachtig Portugees wijnhuis: Herdade DaCalada!

Herdade DaCalada is opgericht in 1854 door de afstammelingen van de Hertog van Lencastre. De wijngaarden en Quinta van Herdada da Calada liggen verscholen tussen de zachte heuvels van Alentejo en wordt omringd door kurkeiken en eucalyptus.

In de loop der jaren zijn de wijnen constant verbeterd en zijn er natuurlijk de nodige innovaties geweest op het domein. De wijnmakerij is namelijk nu één van de modernste in Portugal! Maar altijd met behoud van de schoonheid en elegantie van het hoofdgebouw dat nog steeds in oorspronkelijke staat is. Ze hebben ca. 35 Hectare aan wijngaarden en 110 hectare olijfbomen en op het domein is ook een prachtig pension waar u eventueel heerlijk kunt overnachten of een korte vakantie kunt doorbrengen. De wijnen die wij aanbieden van dit unieke wijnhuis zijn stuk voor stuk prachtige én zeer betaalbare wijnen.

Wij leveren een aantal zeer mooie wijnen van Herdade da Calada. Naast de fantastische instapper, de Porta daCalada leveren we ook de Vale, Caladessa en de topwijnen Baron de B, zowel de tinto als de Branco.

Herdade DaCalada