Back
Home » Wijnwinkel » Wijnen » Pfeffingen Ungsteiner Herrenberg Scheurebe trocken
Weingut Pfeffingen

Pfeffingen Ungsteiner Herrenberg Scheurebe trocken

16,95

De druivensoort Scheurebe (kruising tussen Riesling en Sylvaner) is een van de specialiteiten van Pfeffingen. Deze droge uitvoering is werkelijk een pracht van een wijn, iets mineralig en zeer elegant!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Duitsland

Herkomst

Pfalz

Wijnproducent

Weingut Pfeffingen

Druivenrassen

Scheurebe

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Prachtig om te combineren met visgerechten, Aziatische gerechten en pittige kazen.

Beschrijving

Ungsteiner Herrenberg Scheurebe trocken 2015

Pfalz is één van de meest zonnige wijngebieden van Duitsland. Misschien dat daarom deze wijn zo heerlijk vol van smaak is, met behoud van die typische duitse frisheid. De druivensoort Scheurebe (kruising tussen Riesling en Sylvaner) is een van de specialiteiten van Pfeffingen. Deze droge uitvoering is werkelijk een pracht van een wijn, iets mineralig en zeer elegant!

Over Weingut Pfeffingen

Rode klei

De wijngaarden liggen aan de westkant van het wijnhuis. Het overige wijngaardbezit ligt rondom het wijnhuis in een warmer, vlakker deel. In totaal beslaat het 13 hectare. Tot de top wijngaarden behoren de Ungsteiner Herrenberg en de Ungsteiner Weilberg, waar de bodem bestaat uit kalk, mergel en löss.

De Ungsteiner Weilberg wordt in de volksmond ook wel “Rot Erde”/Terra Rossa/rode kleiaarde genoemd vanwege de opvallend rode kleur. Deze wijngaard stamt nog uit de Romeinse tijd. Het is geclassificeerd als “Grosses Gewächs” (Grand Cru wijngaard) en levert weelderige, duurzame wijnen op met een pikante smaak. In warmere jaren neigend naar tropisch fruit.

De Ungsteiner Herrenberg draag eveneens de classificatie "Grosses Gewächs" (Grand Cru). De hiervan afkomstige wijnen bezitten een hoog mineralengehalte en zijn zeer elegant.

De voorwaarden om voor de classificatie Grosses Gewächs in aanmerking te komen zijn:
• De wijngaard moet opgenomen zijn in de classificatie die destijds in 1828 is vastgelegd bij koninklijk besluit;
• Uitsluitend handpluk en een rendement van maximaal 48 hectoliter per hectare zijn vereist;
• Minimaal een suikergehalte van 90 graden Oechsle;
• De oogst ondergaat een strenge kwaliteitscontrole, zowel vlak na de oogst als later in de kelder;
• Alle wijnen worden analytisch en proeftechnisch gekeurd zowel voor als na de botteling door een onafhankelijke wijncommissie.