Herdade DaCalada

Herdade DaCalada Vale da Calada Rosado

9,95

Deze Portugese rosé heeft een mooie, lichte kersenrode kleur. Een loepzuivere rosé zoals het moet zijn: fris en levendig! De geuren doen denken aan kersenfruit en bosaardbeitjes. De smaak is gul met een pittig accent op framboos en kers. Ook de zeer mooie balans in de zuren maakt deze rosé tot een topper voor een mooi prijsje!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Portugal

Streek

Alentejo

Wijnproducent

Herdade DaCalada

Druivenrassen

100% Aragonés (Tempranillo)

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Perfecte terraswijn en prima begeleider van allerlei soorten gegrilde vis.

Over Herdade DaCalada

Herdade DaCalada is opgericht in 1854

Prachtig Portugees wijnhuis: Herdade DaCalada!

Herdade DaCalada is opgericht in 1854 door de afstammelingen van de Hertog van Lencastre. De wijngaarden en Quinta van Herdada da Calada liggen verscholen tussen de zachte heuvels van Alentejo en wordt omringd door kurkeiken en eucalyptus.

In de loop der jaren zijn de wijnen constant verbeterd en zijn er natuurlijk de nodige innovaties geweest op het domein. De wijnmakerij is namelijk nu één van de modernste in Portugal! Maar altijd met behoud van de schoonheid en elegantie van het hoofdgebouw dat nog steeds in oorspronkelijke staat is. Ze hebben ca. 35 Hectare aan wijngaarden en 110 hectare olijfbomen en op het domein is ook een prachtig pension waar u eventueel heerlijk kunt overnachten of een korte vakantie kunt doorbrengen. De wijnen die wij aanbieden van dit unieke wijnhuis zijn stuk voor stuk prachtige én zeer betaalbare wijnen.

Wij leveren een aantal zeer mooie wijnen van Herdade da Calada. Naast de fantastische instapper, de Porta daCalada leveren we ook de Vale, Caladessa en de topwijnen Baron de B, zowel de tinto als de Branco.

Herdade DaCalada