Back
Home » Wijnwinkel » Wijnkist 3x “Puglia 125”

Wijnkist 3x “Puglia 125”

38,50

Wijnkist met schuifdeksel inclusief 3 wijnen van Feudi Salentini (Puglia, Italië)

Feudi Salentini word gerund door de familie Varvaglione en is alweer de derde generatie. Vol passie en dynamiek wordt er gewerkt om de lekkerste wijnen van Puglia te maken! Ze werken aan een constante kwaliteit van de wijnen, mede door een nauwgezette selectie van de beste druiven en verantwoorde keuzes tijdens de oogst. De wijngaarden worden omringd door kleine stenen muurtjes met intens groene uitzichten. Puglia heeft een fantastisch wijnbouwklimaat hetgeen Feudi Salentini ook probeert te vangen in de fles. Mede door het gebruik van inheemse druiven en een moderne werkwijze van een antieke traditie onderscheiden de wijnen zich van vele andere wijnproducenten in dit gebied. Dat blijkt ook wel uit de vele onderscheidingen die Feudi Salentini inmiddels heeft mogen ontvangen! Kortom een waanzinnig mooi wijnhuis met echte genietwijnen!.

1 fles Feudi 125 Primitivo del Salento  (rood)
Dit is een volle, robuuste wijn die 12 maanden houtrijping achter de rug heeft. Het is een donkerrode en elegante wijn met een intens aroma van kersen en rijpe pruimen. De smaak is licht kruidig met in de afdronk wat wat hints van vanille en cacao. Schitterende structuur met mooie rijpe tannines.

1 fles Feudi 125 Malvasia del Salento (wit)
Deze mooie, aromatische en fruitige witte wijn heeft een briljant gouden, strogele kleur. Heerlijk fruitig aroma met een super levendige en gebalanceerde smaak. Goed gestructureerd, een harmonieuze en zeer delicate wijn.

1 fles Feudi 125 Negroamaro del Salento (rood)
Typische Negroamaro uit het warme Puglia. De geur is kenmerkend en voorzichtig uitgedrukt fascinerend te noemen met aroma’s van wilde bessen. De kleur is robijnrood met purperen hinten. De structuur is prachtig fluwelig met rijpe en volle tannines. De wijn is traditioneel gemaakt en heeft daarna een rijping ondergaan van 6 maanden in houten barriques.

Dit wijnkistje wordt compleet afgeleverd met de wijnen op een bedje van houtwol.

 

Categorie: Tag: