Slaperige stadje Munébrega

Bodegas Breca is gelegen in het slaperige stadje Munébrega en werd in 2010 opgericht door Jorge Ordóñez met het doel om de fijnste Garnacha in Aragón te produceren. Garnacha de Aragón is de druivensoort die wordt gebruikt om de wijnen van Bodegas Breca te produceren en is de oudste en genetisch onaangeroerde kloon van Garnacha (Grenache) ter wereld. Garnacha werd voor het eerst gecultiveerd in deze noordoostelijke hoek van Spanje en over de Middellandse Zee getransporteerd door het middeleeuwse koninkrijk van Aragón, dat gebieden had aan de overkant van de Middellandse Zee.

DO Calatayud heeft een zeer uniek en extreem terroir. De combinatie van flinke hoogten, diverse leisteenbodems en klimaat vormen samen een geheel uniek microklimaat. Door de grote hoogten zijn er vaak flinke temnperatuurverschillen tussen dag en nacht. De hitte zorgt ervoor dat de druiven volledig fenolisch rijp worden en de koele nachten zorgen voor een hoge zuurgraad in de druiven en dit zorgt voor een zeer goede kwaliteit wijnen. Alle wijnen van Bodegas Breca worden gemaakt van oude Grenache stokken uit Aragón. Deze variant van de Grenache verschilt met de Franse variant door het rood gekleurde sap.

De hoge kwaliteit van Bodegas Breca is wereldwijd niet onopgemerkt gebleven en krijgt dan ook elk jaar goede scores van vooraanstaande wijngidsen zoals die van Robert Parker, Steven Tanzer en de Guia Peñin.

Home » Bodega Breca
Filters

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.