Home » Rood » Pagina 2

Resultaat 13–16 van de 16 resultaten wordt getoond

Filters

Monte Zovo Calinverno

De Calinverno is een intens fruitige rode wijn met gul fruit van kersen en bramen. De rijpe tanninestructuur geeft de wijn een ronde, zachte smaak. De markante zuurgraad zorgt voor elegantie en spanning. In de lange afdronk is een lichte kruidigheid waar te nemen. Kortom, een fantastische wijn!

De druiven worden handmatig geoogst als de druiven overrijp zijn (ca. 2-4 weken later dan normaal). Hierdoor vind er al een natuurlijk indroging plaats. Na de vinificatie rijpt de wijn nog verder in eikenhouten vaten voor 24 maanden. Daarna rijpt de wijn nog minimaal 1 jaar in de fles voordat hij Monte Zovo verlaat.

Monte Zovo Doppio Sasso Rosso Verona

Deze rode kanjer is gemaakt van de bekende inheemse druiven uit de streek, Corvina, Corvinone en Rondinella. De wijn is gemaakt van laat (handmatig) geoogste druiven waardoor er al een korte ‘natuurlijke’ droging heeft plaatsgevonden. Het resultaat is en volle, iets kruidige wijn met ronde tannines, die heerlijk soepel wegdrinkt. Een deel van de wijn heeft gerijpt in RVS cuves en en deel op eikenhout (ca. 12-18 maanden).

Monte Zovo Sa’ Solin Valpolicella Ripasso

Sa’ Solin Ripasso is het rondborstige, fruitige zusje van de Ripasso Superiore van Monte Zovo. De stijl is in vergelijking met de Superiore meer gefocust op souplesse en fruit.
De geur is vol gedroogd fruit, vijgen en tonen van vanille en eiken. De smaak is rond, fruitrijk en iets krenterig. De Corvina is duidelijk dominant in de blend, aangevuld met Corvinone en Rondinella.

De oogst start meestal in de 2e week van september, waarbij de druiven geselecteerd en met de hand geplukt worden. Na de fermentatie in rvs cuves, ondergaat de wijn, zoals gebruikelijk bij Ripasso, een 2e fermentatie op het bezinksel van de eerder gemaakte Amarone. Dit duurt 15 dagen waarna de wijn nog lekker verder rijpt voor 24 maanden in houten foeders.

 

Monte Zovo Valpolicella Superiore Ripasso

Deze verfijnde Ripasso heeft 3 jaar houtrijping ondergaan op eikenhout. Het is een Aromatische en krachtige wijn. Zijn gulle smaak met vergelijkingen naar donker fruit, zoals kersen en bramen, maken deze wijn tot een ware belevenis.

Tip: Een uutje van tevoren even decanteren kan geen kwaad.