Domaine Damiens

Domaine Damiens Pacherenc du Vic Bilh Doux

19,50

Een mooie, rijke, zoete wijn! Aroma’s van rijp geel fruit met een vleugje citrus, honing en roostertonen.
In de mond een sappige aanzet van exotisch fruit, met honing en frisse tonen van citrus. Lange, zwoele friszoete afdronk.
De druiven zijn zeer laat geoogst (november/december) en de wijn heeft minimaal 7 maanden gerijpt op de lies in Franse eikenhouten vaten.

Wijnsoort

,

Wijnstijl

Zoet

Land

Frankrijk

Streek

Zuid-west Frankrijk

Gebied

Pacherenc du Vic Bilh

Wijnproducent

Domaine Damiens

Druivenrassen

Gros Manseng, Petit Manseng

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Bij terrine of gebakken foie gras, verse jonge en blauwschimmelkazen, desserts met combinaties van pure chocolade en sinaasappel of steenfruit

Beschrijving

Een mooie, rijke, zoete wijn! Aroma’s van rijp geel fruit met een vleugje citrus, honing en roostertonen.
In de mond een sappige aanzet van exotisch fruit, met honing en frisse tonen van citrus. Lange, zwoele friszoete afdronk.
De druiven zijn zeer laat geoogst (november/december) en de wijn heeft minimaal 7 maanden gerijpt op de lies in Franse eikenhouten vaten.

Over Domaine Damiens

Domaine Damiens

Madiran staat bekend als hét gebied van de Tannat druif. Tannat is een zeer intense, stevige druif welke zware, krachtige en doorgaans zeer tannineuze wijnen voortbrengt. De 16 ha eigen wijngaarden van Domaine Damiens zijn gelegen in het heuvelachtige landschap tussen de Pyreneeën en de Atlantische kust rondom het pittoreske dorp Aydie, zo’n 5 km van Madiran.
De familie Beheïty maakt hier nog steeds op haar eigen wijze de klassieke wijnen uit de regio, door de natuur zoveel mogelijk haar gang te laten gaan.
Naast de Madiran in verschillende kwaliteiten produceren zij ook zeer smakelijke Pacherenc du Vic-Bilh, zowel sec als doux!
Het gaat hier om stoere klassieke Madiran, strak droge geconcentreerde Pacherenc du Vic-Bilh Sec en verleidelijk zoete Pacherenc du Vic-Bilh Doux.

In de jaren 70 kocht André Beheïty, een jonge boer, een braakliggend terrein om wijnstokken te planten. Hij plantte, samen met zijn vader Jean, zo'n 12 ha aan wijngaarden en de eerste botteling vond plaats in 1971.
De jaren 80 stonden in het teken ​​van de wijnontwikkeling van het domein, André blijft investeren in de wijngaard, de vinificatieapparatuur en wordt een teamlid van de Madiran-wijnboeren die Madiran in dit decennium tot hoog niveau hebben gebracht.
In 2008 begon zoon, Pierre-Michel, met de herstructurering van de oorspronkelijke wijngaard, waarbij hij de voorkeur gaf aan de Tannat-druivensoort.
Tegelijkertijd veranderede hij de wijngaarden (inmiddels zo'n 16 ha) en wijnbereiding naar 100% biologisch.

Domaine Dameins
Domaine Damiens wijngaard
Domaine Damiens historie