Home » Rood

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Filters

Aldegheri Amarone della Valpolicella Classico DOCG “Santambroggio”

Een enorm rijke en volle wijn! Geuren van rijp zwart fruit zoals bessen en kersen, getoast hout en versie kruiden, zoals dragon en rozemarijn. De smaak is krachtig met hinten van zwarte kersen, kruidig, iets peperig en in de afdronk van cacao.
De wijngaarden voor deze wijn liggen ten noordwesten van Verona in de heuvels boven Sant’Ambroggio in het hart van de Valpolicella Classico. De wijngaarden (pergolasysteem) zijn gemiddeld 20 jaar oud (uitlopend tot 35 jaar) op een dunne kalkhoudende, steenrijke bodem. De wijn rijpt ongeveer 24 maanden op grote houten vaten, gevolgd door een vatrijping van 12 maanden op kleine Franse barriques met nog een finale flesrijping van 8 maanden. Nou, als dat geen intense wijn oplevert…

Aldegheri Valpolicella Classico Superiore “I Lastari”

Deze Valpolicella Classico Superiore DOC is afkomstig van de “I Lastari” wijngaard en bevindt zich ten noordwesten van Verona in de heuvels boven Sant’Ambroggio in het hart van de Valpolicella Classico. De wijnstokken zijn gemiddeld 30 jaar oud op een neolithische, kalkhoudende, steenrijke bodem.
We nemen aroma’s waar van verse en ingelegde kersen en een lichte kruidigheid. De smaak is supersappig met een fruitige aanzet van rijpe kersen met milde tannines. De afdronk heeft een mooie spanning en is lekker lang. De wijn heeft ca. 9-12 maanden gerijpt op rvs en daarna nog een aantal maanden op fles.

Aldegheri Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC “Santambroggio”

Dit is een zeer fraaie Ripasso, een rijke, intense wijn! Aroma’s van zwart fruit en getoast hout en verse kruiden. De krachtige smaak is iets kruidig, peperig met hinten van zwarte kers.
De wijngaarden voor deze wijn liggen ten noordwesten van Verona in de heuvels boven Sant’Ambroggio in het hart van de Valpolicella Classico. De wijnstokken zijn gemiddeld 30 jaar oud op een neolithische, kalkhoudende, steenrijke bodem. De wijn rijpt tussen de 12 en 18 maanden op grote houten vaten, gevolgd door een flesrijping van 6-9 maanden. Top!

Corte Majoli Amarone della Valpolicella

Deze Amarone is krachtig, rijk, zeer breed van smaak en ietsje zoetig. Donkere robijnrode kleur met granaattinten, zwarte kers en gedroogde roos en cacaosmaak. Warm, gebalanceerd en met zachte tannines.

Corte Majoli Valpolicella Ripasso Superiore

Een betaalbare Ripasso met mooi rood fruit (braam/framboos), een beetje koffie, subtiele kruidigheid en fijne tannines. De kleur is helder robijnrood met aroma’s van rijpe bramen, kruidnagel, tabac en zoethout. Lekkere, zachte en frisse smaak.

Le Calendre Amarone della Valpolicella Classico

Deze topwijn van dit huis heeft een intense robijnrode kleur en wordt meer granaatrood met de leeftijd. De geur is krachtig en aanhoudend met aroma’s van rijp fruit, kersenconfituur en lichte kruiden.

Le Calendre Valpolicella Classico Superiore Ripasso

Deze prachtige wijn heeft een robijnrode kleur met granaatrode schakeringen. De neus is intens met fruitige aroma’s en een kruidige toets. De smaken zijn fris en aangenaam met zachte tannines en goede zuren, die zorgen voor een goede balans met het alcoholgehalte. Vol en robuust in de mond.

Le Ragose – Valpolicella Classico

Deze Valpolicella hoort echt bij de top uit Valpolicella. Gewone Valpolicella wordt gemaakt van verse druiven, in tegenstelling tot Ripasso en Amarone. De wijn is jong al snel op dronk en is een genot om te drinken. De kleur is briljant robijnrood en heeft een heerlijke, frisse kersengeur. De smaak is fruitig en evenwichtig en geeft je puur wijnplezier.

Le Ragose – Valpolicella Ripasso Superiore

Dit is een top, klassieke stijl Ripasso. Een krachtige, rijke en volle stijl waarbij de restsuikers binnen de perken blijven en dus iets minder zoet dan veel andere Ripasso’s. De wijn heeft aroma’s van rood fruit, wat vanille en tabak. De smaak is krachtig en rond. Fantastisch!

Monte Zovo Amarone della Valpolicella

Een echte Italiaanse krachtpatser! Amarone wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Een aantal maanden liggen de druiven heerlijk te drogen op matjes van stro. Hierdoor verliezen de wijnen veel vocht waardoor het suikergehalte in de druif flink toeneemt. De wijn wordt hierna evengoed volledig gegist waardoor een zeer rijke wijn ontstaat met een flinke body (wat hoger alcoholpercentage). Deze Amarone heeft 3 jaar houtopvoeding gekregen en is op fruit gemaakt. Een mooie verfijnde smaak met elegantie en diepgang.

Monte Zovo Amarone Riserva della Valpolicella DOCG

Een zeer complexe, krachtige rode wijn. Het aroma geurt naar: specerijen, rode kersen en pruimen en ander zwart fruit. Mooie, rijpe tannines geven de wijn een fluwelige smaakimpressie. Sappig smaak met mooie elegante zuren. De afdronk bezit een karakteristiek bittertje en verraadt het rijpingspotentieel van deze wijn.

Decanteren aanbevolen voor consumptie.

Monte Zovo Caligo – Rosso Veronese

Een heerlijke, volle wijn die doet denken aan een goede Ripasso. De wijn heeft een vrij lange houtrijping achter de rug. De smaak is vol en sappig en doet denken aan donker fruit met heerlijke , zachte tannines.