Back
Home » Wijnwinkel » Bodegas Langa Pi White
Previous product
Bodegas Langa Frenesi Bodegas Langa Frenesi 2020 Oorspronkelijke prijs was: €9,95.Huidige prijs is: €8,50.
Bodegas Langa

Bodegas Langa Pi White

15,75

100% Garnacha Blanca. 60 jaar oude stokken op een hoogte van 8 à 900 meter. De handmatige oogst komt van een wijngaard met een lage opbrengst en bodem van kalkhoudende klei. De wijn heeft gerijpt in Franse eikenhouten vaten gedurende 6 maanden en flesrijping van minimum 6 maanden.
De naam ‘PI’ staat voor de oppervlakte van de wijngaard, zijnde 3,1415 ha.
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Aragon

Herkomst

DO Calatayud

Wijnproducent

Bodegas Langa

Druivenrassen

Grenache blanc

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Perfect bij pasta, vette vis, vis met boter- of roomsaus en wit vlees.

Categorieën: , , Tags: , , , ,
Beschrijving

100% Garnacha Blanca. Wijngaarden van 60 jaar oud. In het glas een citroengele kleur. Aroma’s van wit fruit zoals meloen, perzik en appel, met toetsen van honing en boter, ondersteund door kruidigheid. In de mond fris en clean door de mooie aciditeit, daarna vet en vlezig. Zeer lange afdronk. Een wijn met body en balans. Mature fruit aroma’s met bloemigheid. Een originele wijn.

De naam ‘PI’ staat voor de oppervlakte van de wijngaard, zijnde 3,1415 ha. Pi is één van de meest voorkomende getallen in ons bestaan. Het komt regelmatig voor zowel in de natuur als in verschillende artistieke en menselijke creaties.

Bodegas Langa
De eerste stappen in dit succesverhaal zijn gezet door Don Mariano Langa Gallego die in het kleine dorpje Morata de Jiloca een klein wijndomein begon in 1867.Vandaag is Bodegas Langa marktleider en metronoom in de cavaproductie van Aragon. Dit is het enige familiaal gerunde wijndomein in de DO Calatayud met geschiedenis en traditie. De Langa familie bezit meer dan 70 hectares aan wijngaarden verdeeld over twee domeinen die van totaal verschillende condities mogen profiteren met als resultaat een variëteit aan aroma’s van topklasse.

De wijngaarden liggen tussen het bergmassief van de Sierra Armantes en de Ribotarivier op een hoogte van 6 à 900 meter. Het microklimaat hier aanwezig wordt gekarakteriseerd door extreem weinig neerslag. De bodem bestaat uit klei en gesteente en is een perfect terroir voor wijnbouw.

100% Garnacha Blanca. 60 jaar oude stokken op een hoogte van 8 à 900 meter. Bodem van kalkhoudende klei. Lage opbrengst. Manuele oogst. Alcoholische vergisting in inox vat met temperatuurcontrole op 16°C. Opvoeding in Franse eikenhouten vaten gedurende 6 maanden en flesrijping van minimum 6 maanden.

Over Bodegas Langa

De meeste wijngaarden zijn al meer dan 100 jaar oud

Bodega Langa, superieure Spaanse wijnen uit Calatayud

Deze bodega in Calatayud met een rijke historie, stamt uit 1867 en is gestart door Mariano Langa Gallego. Vele archeologische opgravingen hebben aangetoond dat er in dit gebied al in 153 voor Christus rode wijn werd gemaakt. Onlangs zijn er nog overblijfselen gevonden van een groot wijnvat met een capaciteit van 2000 liter. Na een roerige periode werden in 1940 de teugels overgenomen door John en Sebastiaan Langa en in 1967 was het Juan Jose Langa die de bodega naar het hoge kwaliteitsniveau bracht. Onder hem bereikte Bodegas Langa een hoge erkenning waaronder het bereiken van de DOP Calatayud. Vandaag zijn het Juan Gonzalez en César Langa die de inmiddels 5e generatie van de bodega vertegenwoordigen. De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van ca. 600 meter met een vrij lage jaarlijkse neerslag. De grond bestaat uit steenachtig materiaal en klei van de Sierra de Armantes, perfecte grond voor de productie van karakteristieke wijnen. De meeste wijngaarden zijn al meer dan 100 jaar oud en er wordt gewerkt onder strenge selectie en een lage opbrengst om de kwaliteit van de wijnen te waarborgen. Kortom: De prachtige wijnen van Bodegas Langa mogen niet ontbreken in ons wijnassortiment!