Bodegas Langa

Bodegas Langa Pi

14,95

De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en heerlijke aroma’s van rode vruchten maar ook wat dierlijke hinten en leer. De aanzet is krachtig maar met een weergaloos mooie balans tussen de zuren, tannines en alcohol. In de smaak vinden we duidelijk vanille en hout terug met een duidelijk “spaans karakter” die doet denken aan een betere klassieke Rioja. Een zeer aangename en fruitige wijn met een lichte kruidigheid. Aanrader!
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Aragon

Herkomst

DO Calatayud

Wijnproducent

Bodegas Langa

Druivenrassen

Concejón

Serveertemperatuur

16-19 °C

Wijn en gerecht

Perfect bij tapas, rood vlees, pizza en kaas.

Beschrijving

De wijnstokken van deze wijn zijn meer dan 80 jaar oud en van zeer goede kwaliteit. Er wordt medio oktober met de hand geoogst. Na een maceratie (inweking) van 7 dagen wordt de wijn gegist gedurende een dag of 10 en wordt de wijn overgebracht in Franse eiken vaten waarna er nog een malolactische fermentatie plaatsvind. Hierna wordt de wijn overgeplaatst naar Franse eiken vaten waar de wijn nog 12 maanden rijpt.

De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en heerlijke aroma’s van rode vruchten maar ook wat dierlijke hinten en leer. De aanzet is krachtig maar met een weergaloos mooie balans tussen de zuren, tannines en alcohol. In de smaak vinden we duidelijk vanille en hout terug met een duidelijk “Spaans karakter” die doet denken aan een betere klassieke Rioja. Een zeer aangename en fruitige wijn met een lichte kruidigheid. Aanrader!

Over Bodegas Langa

De meeste wijngaarden zijn al meer dan 100 jaar oud

Bodega Langa, superieure Spaanse wijnen uit Calatayud

Deze bodega in Calatayud met een rijke historie, stamt uit 1867 en is gestart door Mariano Langa Gallego. Vele archeologische opgravingen hebben aangetoond dat er in dit gebied al in 153 voor Christus rode wijn werd gemaakt. Onlangs zijn er nog overblijfselen gevonden van een groot wijnvat met een capaciteit van 2000 liter. Na een roerige periode werden in 1940 de teugels overgenomen door John en Sebastiaan Langa en in 1967 was het Juan Jose Langa die de bodega naar het hoge kwaliteitsniveau bracht. Onder hem bereikte Bodegas Langa een hoge erkenning waaronder het bereiken van de DOP Calatayud. Vandaag zijn het Juan Gonzalez en César Langa die de inmiddels 5e generatie van de bodega vertegenwoordigen. De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van ca. 600 meter met een vrij lage jaarlijkse neerslag. De grond bestaat uit steenachtig materiaal en klei van de Sierra de Armantes, perfecte grond voor de productie van karakteristieke wijnen. De meeste wijngaarden zijn al meer dan 100 jaar oud en er wordt gewerkt onder strenge selectie en een lage opbrengst om de kwaliteit van de wijnen te waarborgen. Kortom: De prachtige wijnen van Bodegas Langa mogen niet ontbreken in ons wijnassortiment!