Back
Home » Wijnwinkel » Bodegas Tierra Savia – Zaranda “El Viejo Frances”

Bodegas Tierra Savia – Zaranda “El Viejo Frances”

23,50

Deze fraaie rode wijn heeft een aards karakter in een mooie volle stijl. Aroma’s van donker, rijp fruit, wat zoethout, koffie en tabak. De smaak heeft een mooie balans van aardse en fruittonen met een lange, mineralige afdronk. De wijn heeft 15 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Daarna nog 5 maanden in de amphora waarin de vergisting plaatsvond en daarna nog 5 maanden op fles.
De wijngaarden liggen in het Sierra Norte de Sevilla Natural Park, zo’n 80 kilometer ten Noordoosten van Sevilla op een hoogte van ca. 700 meter, op een bodem van rode leisteen.

Wijnsoort

Wijnstijl

Aards, Droog, Vol

Land

Spanje

Streek

Andalusië

Herkomst

Vino de la Tierra Sierra Norte de Sevilla (PGI Sierra Sevilla)

Wijnproducent

Bodegas Tierra Savia

Druivenrassen

Tempranillo

Serveertemperatuur

16-18 °C

Lekker bij:

Gegrild rund-varkens en lamsvlees, rijpe harde kazen, geroosterde groenten.

Bijzonderheden

Biologisch gecertificeerd

Beschrijving

Deze fraaie rode wijn heeft een aards karakter in een mooie volle stijl. Aroma’s van donker, rijp fruit, wat zoethout, koffie en tabak. De smaak heeft een mooie balans van aardse en fruittonen met een lange, mineralige afdronk. De wijn heeft 15 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Daarna nog 5 maanden in de amphora waarin de vergisting plaatsvond en daarna nog 5 maanden op fles.
De wijngaarden liggen in het Sierra Norte de Sevilla Natural Park, zo’n 80 kilometer ten Noordoosten van Sevilla op een hoogte van ca. 700 meter, op een bodem van rode leisteen.

Over Tierra Savia
Jeugdvrienden José Antonio, landbouw technisch ingenieur en Pedro, architect, hebben hun gedeelde passie voor de natuur en de Cazalla-regio waarin ze zijn opgegroeid tot uitdrukking weten te brengen in hun gezamenlijke wijnbouwproject.
Tierra Savia ligt in natuurpark ‘Sierra Norte de Sevilla’, een gebied dat is uitgeroepen tot biosfeerreservaat en waarvan de lucht in 2014 werd erkend als het grootste astronomische reservaat met sterrenlicht ter wereld. Deze regio heeft sinds de 15e eeuw een enorme wijntraditie.
Met de kennis van nu maar werkend volgens traditionele manier behaald men hier de maximale expressie van het terroir bereikt. Er wordt hier nog handmatig geplukt en de wijngaard wordt ecologisch gecultiveerd, waarbij de biodiversiteit wordt behouden en de structuur van de bodem verbeterd.
De frisheid en levendigheid van de wijnen van Tierra Savia is verbluffend. Helemaal wanneer we realiseren welke extreme temperaturen hier ’s zomers worden bereikt.