Back
Home » Wijnwinkel » Viña Cubillo Rioja Crianza
Previous product
Avintage AVI97X3ZI Avintage wijnklimaatkast AVI97AX3ZI (inbouw) Oorspronkelijke prijs was: €3.499,00.Huidige prijs is: €2.850,00.
Lopez de Heredia

Viña Cubillo Rioja Crianza

22,95

Deze klassieke Rioja heeft niets van doen met de moderne Rioja’s die op Frans eikenhout rijpen. Een wijn voor de liefhebber van klassieke Rioja’s!
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Rioja

Wijnproducent

Bodegas Lopez de Heredia

Druivenrassen

Garnacha, Graciano, Mazuelo, Tempranillo

Serveertemperatuur

18-20 °C

Bijzonderheden

Score: The Wine Advocate (R. Parker) 91/100

Beschrijving

Viña Cubillo Crianza

Deze klassieke Rioja is gemaakt door het meest consistente en klassieke wijnhuis dat nog in de Rioja bestaat. Nog steeds onder leiding van dezelfde familie.  De Vina Cubillo Crianza is hun meest bekende wijn waarbij de druiven afkomstig zijn van de Cubillo wijngaard. De wijn heeft een lange rijping van 3 jaar op eikenhout achter de rug ovoordat de wijn op de markt werd gebracht. Hierna kan de wijn nog verder rijpen.

De kleur is helder robijnrood. Aanhoudend aroma met een consistente textuur met wat hinten van drop. De smaak is zacht, fris en heerlijk aanhoudend.

Deze klassieke Rioja heeft niets van doen met de moderne Rioja’s die op Frans eikenhout rijpen. Een wijn voor de liefhebber van klassieke Rioja’s!

Over Lopez de Heredia

Klassiek Rioja: Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

Deze klassieke Bodega uit de Rioja heeft al een lange geschiedenis achter de rug. Toen in 1877 de franse wijnboeren en handelaren naar de Rioja kwamen (in de hoop de problemen met druifluis in Frankrijk op te lossen) was het Don Rafael Lopez de Heredia die met de kennis van deze Franse wijnboeren zijn eigen bodega in de Rioja begon. Sinds 1913 onstanond hun meest bekende wijn de "Vina Tondonia", waarvan de druiven afkomstig zijn van de befaamde "Tondonia" wijngaard. Deze befaamde wijn is nog een echte traditionele Rioja die eigenlijk nog steeds hetzelfde wordt gemaakt als 100 jaar geleden! Zelfs de etiketten zijn sinds het beign nog onveranderd...

Alle wijngaarden bij elkaar hebben een oppervlakte van 170 hectare met een gemiddelde jaarlijkse productie van 800.000 kilo druiven die worden gebruikt voor de wijnen van de hoogste kwaliteit. De perfecte ligging van de wijngaarden en de uitzonderlijke kwaliteit en de gebruikte druivenrassen zijn onmisbaar om in de wijnkelder zo'n hoge kwaliteitsstandaard te waarborgen.

Alle wijnen ondergaan een zeer lange rijping op eikenhout. De vaten worden door eigen tonneliers gemaakt.