Château du Vieux Parc, Corbières La Selection

15,95

De Cuvée Selection is in één woord geweldig! Deze is afkomstig van zeer oude Syrah-stokken. De wijn ondergaat een vatrijping van 12 maanden op Frans eikenhout.

Château du Vieux Parc is eigendom van Louis en Claudine Panis. Het wijngaardbezit omvat circa 62 hectare. Louis Panis is een echte wijn enthousiast en een geweldige perfectionist. Zijn rode Corbières zijn uiterst verfijnd. Deze ‘Selection’ heeft een zeer diepe kleur met ondoorzichtige kern. Rijke neus, complexe, prachtige houttoon goed versmolten met het vele fruit. Volle, geconcentreerde smaak met fluwelig fruit, zoet en romig, mooie rokerige toon van het hout, heel veel lengte in afdronk. Krachtige- maar wel toegankelijke stijl met precies de juiste dosering aan houtgebruik.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Licht kruidig

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc

Gebied

Corbières, Languedoc

Wijnproducent

Château du Vieux Parc

Druivenrassen

Carignan, Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Lamsbout, wild (konijn, hert).

Beschrijving

Château du Vieux Parc is eigendom van Louis en Claudine Panis. Het wijngaardbezit omvat circa 62 hectare. Louis Panis is een echte wijn enthousiast en een geweldige perfectionist. Zijn rode Corbières zijn uiterst verfijnd. De Cuvée Selection is in één woord geweldig! Deze is afkomstig van zeer oude Syrah-stokken. De wijn ondergaat een vatrijping van 12 maanden op Frans eikenhout.

In de loop der jaren heeft Château du Vieux Parc een indrukwekkend aantal prijzen in de wacht gesleept, waardoor het meer internationale bekendheid heeft gekregen. In 2000 volgde een grote investering, waarbij de wijnkelders en de opslagruimte compleet werden vernieuwd. In 2005 trad zijn zoon Guillaume toe tot het bedrijf, na een gedegen wijnopleiding en diverse stages te hebben gevolgd. Guillaume’s invloed zorgt voor een frisse kijk op zaken en leidt tot verdere kwaliteitsverbeteringen.

Corbières
Het wijnhuis bevindt zich in de gemeente Corbières in de regio Aude. Het is een bergachtig gebied, vlak onder Narbonne en Carcassonne. Het gebied kent een lange wijntraditie. De Romeinen verscheepten reeds grote hoeveelheden wijn vanuit de haven van Narbonne. De regio Corbières kent veel subregio’s. Grofweg is het op te splitsen in de Corbières-Maritimes, die zich uitstrekt langs de kust. Hier is de bodem overwegend kalkhoudend. De Hautes-Corbières is bergachtig, met een rotsachtige bodem van leisteen.
Het klimaat is Mediterraans met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. De Tramontana, een droge wind afkomstig uit het noorden, maakt dit tot één van de droogste regio’s van Frankrijk.

Deze wijn heeft in de neus open en rijp, puur zwart fruit, wat specerijen, licht florale toets, invloed van Syrah. In de smaak wederom mooi fruit, pikante kruidigheid en wat laurier. Zachte tannines zorgen voor de nodige grip. Heel kenmerkende wijn voor de appellation.