Château Saint-Roch

Château Saint-Roch Châteauneuf du Pape

38,95

Châteauneuf du Pape spreekt nog steeds tot de verbeelding van vele wijnliefhebbers. Dat is niet voor niets want
Châteauneuf du Pape is een heerlijkers stevige rode wijn. De wijn is voornamelijk gemaakt van Grenache druiven, aangevuld met Mourvedre en Syrah. De wijn heeft een rijping van 12 tot 14 maanden gehad in deels Franse eikenhouten vaten. Deze wijn uit de Franse Rhone is een mooie, volle en droge wijn!
Tip: Het kan nodig zijn om de wijn een uurtje voor serveren te decanteren, om de wijn iets te verzachten.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Stevig

Land

Frankrijk

Streek

Côtes du Rhône

Gebied

Châteauneuf du Pape (zuidelijke Rhone)

Wijnproducent

Château Saint-Roch

Druivenrassen

55 % Grenache Noir, 23 % Syrah en 22 % Mourvèdre

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Rood vlees maar ook lam, eend en wild gaan perfect bij deze wijn. Ook gestoofde gerechten gaan prima.

Beschrijving

Saint-Roch Lirac Rouge

Châteauneuf du Pape spreekt nog steeds tot de verbeelding van vele wijnliefhebbers. Dat is niet voor niets want
Châteauneuf du Pape kan garant staan voor een fantastisch wijnavontuur. En dat is zeker het geval met deze betaalbare topper van Château Saint Roch.

Deze wijn is gemaakt van voornamelijk Grenache druiven, aangevuld met Mourvedre en Syrah waarbij de stokken gemiddeld ouder dan 30 jaar zijn. De wijn heeft een rijping achter de rug van 12 tot 14 maanden in deels Franse eikenhouten vaten. Het is een mooie, volle en droge rode wijn waarbij het nodig kan zijn deze een uurtje van tevoren even te decanteren om hem iets te verzachten.

Over Château Saint-Roch

Kwaliteit spreekt voor zichzelf...

In 1998 verkocht Jean-Jacques Verda zijn Château aan Eve Brunel van het befaamde Chateau de la Gardine. Nu dragen alle wijnen de naam Saint-Roch op het etiket: Domaine Saint-Roch voor de Côtes du Rhône en Château Saint Roch voor de prestigieuze Lirac. De kwaliteit spreekt voor zich. De appelatie Lirac is klein met maar ongeveer 50 producenten, waarvan Saint-Roch er dus 1 van is. De oogsten zijn volledig handmatig in kistjes van 30 kilo. Met behulp van een "table de tri" vindt een strenge selectie plaats van de druiven voordat ze de wijnkelder ingaan.

Herkomstbenaming Lirac Lirac, gelegen op de rechteroever van de Rhône, verkreeg zijn herkomstbenaming in 1947. De gemeente behoort tot de cru's van het zuidelijke Rhônedal. De appellation geldt voor zowel rood, rosé als wit. De rode wijnen zijn overwegend soepel, kruidig en tamelijk verfijnd van karakter, met in de regel een schappelijk prijskaartje.

Het bijzondere terroir, een combinatie van verhard kalkgesteente (Lirac) en rode kleiaarde met zand (Côtes du Rhône), het mediterrane klimaat, samen met de tamelijk oude wijnstokken van meer dan 35 jaar, leveren karaktervolle wijnen op. Een soepele tanninestructuur, kruidige en geconcentreerde smaak en een verfijnd karakter zijn de algemene kenmerken van deze wijnen.