Château Saint-Roch

Saint-Roch Côtes-du-Rhône Blanc

11,95

Fraaie witte wijn van een top kwaliteits wijnhuis uit de Franse Rhône streek. Tonen van citrusvruchten zoals citroen en grapefruit, levendig en verfrissend met een minerale afdronk. Daarnaast ook vol en iets romige smaak.

 

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Vol

Land

Frankrijk

Streek

Côtes du Rhône

Wijnproducent

Château Saint-Roch

Druivenrassen

50% Grenache blanc, 20% Clairette, 10% Roussanne, 10% Viognier, 10% Bourboulenc

Serveertemperatuur

8-10 °C

Wijn en gerecht

Als aperitief, bij vis of tapas.

Beschrijving

Saint-Roch Côtes-du-Rhône

Fraaie witte wijn van een top kwaliteits wijnhuis uit de Franse Rhône streek. Tonen van citrusvruchten zoals citroen en grapefruit, levendig en verfrissend met een minerale afdronk. Daarnaast ook vol en iets romige smaak.

Over Château Saint-Roch

Kwaliteit spreekt voor zichzelf...

In 1998 verkocht Jean-Jacques Verda zijn Château aan Eve Brunel van het befaamde Chateau de la Gardine. Nu dragen alle wijnen de naam Saint-Roch op het etiket: Domaine Saint-Roch voor de Côtes du Rhône en Château Saint Roch voor de prestigieuze Lirac. De kwaliteit spreekt voor zich. De appelatie Lirac is klein met maar ongeveer 50 producenten, waarvan Saint-Roch er dus 1 van is. De oogsten zijn volledig handmatig in kistjes van 30 kilo. Met behulp van een "table de tri" vindt een strenge selectie plaats van de druiven voordat ze de wijnkelder ingaan.

Herkomstbenaming Lirac Lirac, gelegen op de rechteroever van de Rhône, verkreeg zijn herkomstbenaming in 1947. De gemeente behoort tot de cru's van het zuidelijke Rhônedal. De appellation geldt voor zowel rood, rosé als wit. De rode wijnen zijn overwegend soepel, kruidig en tamelijk verfijnd van karakter, met in de regel een schappelijk prijskaartje.

Het bijzondere terroir, een combinatie van verhard kalkgesteente (Lirac) en rode kleiaarde met zand (Côtes du Rhône), het mediterrane klimaat, samen met de tamelijk oude wijnstokken van meer dan 35 jaar, leveren karaktervolle wijnen op. Een soepele tanninestructuur, kruidige en geconcentreerde smaak en een verfijnd karakter zijn de algemene kenmerken van deze wijnen.