Marziano Abbona

Marziano Abbona Langhe DOC “Cinerino”

27,95

Dit is een klapper van een witte wijn! Tjonge wat een smaak en concentratie! Deze wijn is te vergelijken met de betere Condrieu (Rhone).

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Italië

Streek

Piemonte

Herkomst

Langhe DOC

Wijnproducent

Marziano Abbona

Druivenrassen

Viognier

Serveertemperatuur

11-13 °C

Wijn en gerecht

Gegrilde stevige vissoorten, gemarineerde groentegerechten.

Beschrijving

Cinerino Viognier

Dit is een klapper van een witte wijn! Tjonge wat een smaak en concentratie! Deze wijn is te vergelijken met de betere Condrieu (Rhone).

Aromatisch, stevig en heerlijk sappig met de nadruk op exotisch fruit. Ook wat vanille waarneembaar, de wijn heeft namelijk 7 maanden houtrijping achter de rug. De structuur is romig en fluwelig. De hourijping vond plaats in eiken en acahouten vaten van 225 liter. Een witte topwijn van Marziane Abbona!

Tip: Lichtjes decanteren van tevoren.

Over Marziano Abbona

Zeer hoge kwaliteitswijnen in Piemonte

Marziano Abbona was nog maar 14 toen zijn vader overleed en hij ineens de leiding kreeg van het gelijknamige wijnhuis. Hij groeide uit tot een enorm bevlogen wijnmaker. Met de hulp van Giuseppe Caviola en zijn dochter Chiara maken ze zeer hoge kwaliteitswijnen in Piemonte. De jaarlijkse totale productie is maar 240.000 flessen en het totale wijngaard bezit is 42 hectare. De wijngaarden spreiden zich uit over allerlei subzones in de regio Langhe met voornamelijk Barbera en Nebbiolo druiven. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei. De prachtige heuvels en uitzichten maken dit gebied ook een uitstekend uitstapje waard. Op dit moment voeren we nog een kleine selectie van de wijnen van Marziano Abbona maar zullen dit in de toekomst zeker verder gaan uitbreiden.
Voor meer informatie over dit kwaliteits-wijnhuis, zie: www.abbona.com