Back
Home » Wijnwinkel » Colle Corviano Montepulciano d’Abruzzo
Colle Corviano

Colle Corviano Montepulciano d’Abruzzo

8,95

Deze Colle Corviano Montepulciano is een wijn die “op het fruit is gemaakt”. Een wijn die je het liefst een beetje jong drinkt en in de zomer zelfs een beetje terug koelt. De smaak is zeer fruitig, denk daarbij aan jong en fris rood fruit, een beetje kruidig maar niet te uitgesproken met een hint van vanille (door de 6 maanden houtrijping).
Dit is een wijn waar veel mensen intens van kunnen genieten. De Montepulciano geeft een rode wijn met veel smaak maar niet de harde tannine. Elegant, sappig, smaakvol en toegankelijk.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Fruitig

Land

Italië

Streek

Abruzzo

Wijnproducent

Colle Corviano

Druivenrassen

Montepulciano

Serveertemperatuur

16-18°C

Beschrijving

Deze Colle Corviano Montepulciano is een wijn die “op het fruit is gemaakt”. Een wijn die je het liefst een beetje jong drinkt en in de zomer zelfs een beetje terug koelt. De smaak is zeer fruitig, denk daarbij aan jong en fris rood fruit, een beetje kruidig maar niet te uitgesproken met een hint van vanille (door de 6 maanden houtrijping).
Dit is een wijn waar veel mensen intens van kunnen genieten. De Montepulciano geeft een rode wijn met veel smaak maar niet de harde tannine. Elegant, sappig, smaakvol en toegankelijk.

Over Colle Corviano

Colle Corviano

De wijnen van Colle Corviano, uit de Abruzzen, worden gemaakt door het bedrijf van vader en dochter Del Tonno. De familie maakte vroeger machines voor de baksteenindustrie maar had al jaren de wens iets te doen met hun ‘roots’, vandaar dat ze in 2001 het wijnbedrijf zijn begonnen. De prachtig gelegen wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis. Er worden vooral inheemse rassen verbouwd, zoals Trebbiano en Pecorino voor wit en Montepulciano voor rood. De kelder is ongelooflijk ‘state of the art. De wijnen zijn, door de mooie rijpe druiven en de moderne stijl van wijn maken, gemakkelijk drinkbaar maar wel vol door het heerlijke sap. Er wordt op de hogere wijnen houtrijping toegepast maar weinig nieuw hout. De basiswijnen zijn druif zuiver, sappig, gemakkelijk drinkbaar en niet aangezuurd. De wijnen van de Pecorino druif tonen veel meer terroir invloed, net als de Fonte Maggio bij rood.