Feudi Salentini

Feudi Salentini Collezione ’53 Primitivo di Manduria

32,95

De druiven van deze magnifieke wijn worden geoogst van zeer oude wijnstokken en de opbrengsten per hectare zijn heel laag.
De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur. Heerlijke jammy aroma’s met veel bramenfruit. De smaak is intens, gul en rond. Ondanks het forse alcoholgehalte blijft de wijn zeer elegant en drinkbaar. De lange afdronk verraadt het bijzondere terroir van Manduria, waar de wijn vandaan komt. Topper voor de liefhebbers van Primitivo!
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Intens, Vol

Land

Italië

Streek

Puglia

Herkomst

Primitivo di Manduria DOP, Apulië

Wijnproducent

Feudi Salentini

Druivenrassen

Primitivo

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Stoofgerechten, wild, oude kazen en streekgerechten uit Puglia.

Beschrijving

Gocce Primitivo

De druiven van deze magnifieke wijn worden geoogst van zeer oude wijnstokken en de opbrengsten per hectare zijn heel laag. De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur. Heerlijke jammy aroma’s met veel bramenfruit. De smaak is intens, gul en rond. Ondanks het forse alcoholgehalte blijft de wijn zeer elegant en drinkbaar. De lange afdronk verraadt het bijzondere terroir van Manduria, waar de wijn vandaan komt. Topper voor de liefhebbers van Primitivo!

Over Feudi Salentini

Vol passie en dynamiek

Feudi Salentini word gerund door de familie Varvaglione en is alweer de derde generatie. Vol passie en dynamiek wordt er gewerkt om de lekkerste wijnen van Puglia te maken! Ze werken aan een constante kwaliteit van de wijnen, mede door een nauwgezette selectie van de beste druiven en verantwoorde keuzes tijdens de oogst. De wijngaarden worden omringd door kleine stenen muurtjes met intens groene uitzichten. Puglia heeft een fantastisch wijnbouwklimaat

hetgeen Feudi Salentini ook probeert te vangen in de fles. Mede door het gebruik van inheemse druiven en een moderne werkwijze van een antieke traditie onderscheiden de wijnen zich van vele andere wijnproducenten in dit gebied. Dat blijkt ook wel uit de vele onderscheidingen die Feudi Salentini inmiddels heeft mogen ontvangen! Kortom een waanzinnig mooi wijnhuis met echte genietwijnen!